Ο δήμος Βόλβης για 9η χρονιά στους κορυφαίους δήμους με 8 Γαλάζιες Σημαίες

Ως μια από τις περιοχές με τις πιο καθαρές και οργανωμένες παραλίες της Ελλάδας, αναδεικνύεται ο δήμος Βόλβης καθώς οκτώ ακτές του (επί 9 συνεχόμενα χρόνια), σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό απέσπασαν το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2023.
Οι ακτές: Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκή Ακτή  της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική, Σταυρός Δυτική της Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας, επιβραβεύτηκαν και το 2023, για την «εξαιρετική ποιότητα των νερών τους», που ήταν και απαραίτητη προϋπόθεση. Επιβραβεύθηκαν ακόμα για άλλα 32 αυστηρά κριτήρια, με τα οποία πιστοποιήθηκε η ποιότητα της οργάνωσης των ακτών, όπως: ασφάλεια λουομένων,  καθαριότητα – οργάνωση ακτής και παράκτιου χώρου, προστασία φυσικού πλούτου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, πληροφόρηση επισκεπτών κ.ά..
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», για το 2023, ανάμεσα σε 103 ελληνικούς δήμους, ο δήμος Βόλβης είναι έβδομος δήμος σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών» στην ηπειρωτική Ελλάδα και τρίτος  (μετά τους δήμους Βόλου και Δωρίδος) αν εξαιρεθεί η Χαλκιδική, ενώ κατέχει την εικοστή δεύτερη θέση πανελλαδικά, όταν συμπεριληφθούν και τα νησιά.

Ενδεικτικά περισσότερες Γαλάζιες σημαίες έχουν μόνο η Κρήτη, η Χαλκιδική, νησιά και δυο ηπειρωτικοί δήμοι.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τονίζει ότι η συνεπής στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού και η συλλογική προσπάθεια, επιβραβεύθηκαν για μια ακόμα χρονιά, σχηματίζοντας στον Στρυμονικό κόλπο ένα παραλιακό μέτωπο γεμάτο από Γαλάζιες Σημαίες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για μια ακόμη χρονιά, ο δήμος Βόλβης αναρριχήθηκε στις κορυφαίες θέσεις των πιο οργανωμένων ακτών της Ελλάδας, με οκτώ παραλίες μας να κερδίζουν Γαλάζια Σημαία. Πιστοποιούμε και πάλι, όχι μόνο ότι αποτελούμε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, αλλά και το οργανωμένο σχέδιο που εφαρμόζουμε για την προσέλκυση επισκεπτών. Η επιτυχία αυτή έχει αντανάκλαση σε μια εξαιρετική συλλογική προσπάθεια που διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο, επί σειρά ετών και φυσικά μας ικανοποιεί ότι έχει την ανάλογη ανταπόκριση από Έλληνες και ξένους παραθεριστές, οι οποίοι κατακλύζουν τα θέρετρα του δήμου μας. Μάλιστα, θα εντείνουμε από φέτος την προσπάθεια μας να φέρουμε περισσότερους Έλληνες αλλά και υψηλότερου εισοδήματος τουρίστες από το εξωτερικό.    
Τα εύσημα γι’ αυτήν την πανελλήνια διάκριση, ανήκουν αρχικά στους υπαλλήλους του δήμου Βόλβης που φρόντισαν σε ύψιστο βαθμό τις παραλίες της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού. Ευχαριστώ ακόμα φορείς, συλλόγους, καθηγητές, μαθητές και γονείς, καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές, για τις πολύτιμες εκστρατείες καθαριότητας και ανάπλασης ακτών στις οποίες συμμετείχαν. Ιδιαίτερο ευχαριστώ απευθύνω στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του τουρισμού, για την πολύτιμη προσφορά τους, αλλά και στους επισκέπτες που σεβάστηκαν τον φυσικό πλούτο και τις παραλίες με τη στάση τους.
Ήδη οι κρατήσεις δείχνουν ότι πρόκειται να διανύσουμε μια ακόμα λαμπρή σεζόν κι ελπίζω ότι θα επιτύχουμε αφενός να προσελκύσουμε νέες τουριστικές επενδύσεις για τις οποίες έχουμε ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον, αφετέρου να επεκτείνουμε την έλευση επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και για όλες τις περιοχές του δήμου μας, όπως είναι η λίμνη Βόλβη και ο ορεινός όγκος. Έχουμε και το σχέδιο και τη θέληση να το επιτύχουμε».

11.5.2023