Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon λέει ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα ξεπεράσουν τους 18.000

5 Ιανουαρίου (Reuters) – Amazon.com Α.Ε. (AMZN. O) οι απολύσεις θα αυξηθούν τώρα σε περισσότερους από 18.000 ρόλους ως μέρος της μείωσης του εργατικού δυναμικού που είχε αποκαλύψει προηγουμένως, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy σε σημείωμα του δημόσιου προσωπικού την Τετάρτη.

Οι αποφάσεις απόλυσης, τις οποίες θα κοινοποιήσει η Amazon από τις 18 Ιανουαρίου, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τους οργανισμούς ηλεκτρονικού εμπορίου και ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, είπε.

Οι περικοπές ανέρχονται στο 6% του εταιρικού εργατικού δυναμικού περίπου 300,000 ατόμων της Amazon.

Η Amazon έχει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού αποθήκης, καθιστώντας την τον δεύτερο μεγαλύτερο ιδιωτικό εργοδότη της Αμερικής μετά τη Walmart Inc (WMT.N).

Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 1,8% στα 86,71 δολάρια στις συναλλαγές πριν από την αγορά την Πέμπτη.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου GMB με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι γνωρίζει τις περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά ότι τα μέλη του δεν θα επηρεαστούν από τα σχέδια.

Οι Βρετανοί εργαζόμενοι που ανήκουν στο συνδικάτο GMB σε μια αποθήκη της Amazon στην κεντρική Αγγλία πρόκειται να αποχωρήσουν στις 25 Ιανουαρίου για μια μισθολογική διαμάχη, δήλωσε το συνδικάτο την Τετάρτη, προειδοποιώντας ότι θα καθοριστούν περαιτέρω ημερομηνίες «τις επόμενες εβδομάδες».

Σε απάντηση, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι προσφέρει «ανταγωνιστικές αμοιβές», προσθέτοντας ότι οι λειτουργίες θα συνεχιστούν κανονικά στην αποθήκη στο Κόβεντρι, χωρίς αντίκτυπο στους πελάτες του.

Τα μέλη που ανήκουν στο συνδικάτο και εργάζονται στην αποθήκη της Amazon στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας, στις 25 Ιανουαρίου για μια μισθολογική διαμάχη με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πηγή Reuters news