Ο Ερντογάν για τη σουηδική και την φινλανδική αντιπροσωπεία που θα μεταβούν στην Τουρκία

“Θα έρθουν για να μας πείσουν; Λυπάμαι, αλλά να μην κάνουν τον κόπο”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις αντιπροσωπείες από την Φινλανδία και τη Σουηδία που ανακοινώθηκε ότι θα μεταβούν στην Τουρκία τη Δευτέρα για να έχουν επαφές για τη διαδικασία ένταξης τους στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογο του της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Κάνοντας λόγο για τη Σουηδία και την Φινλανδία ο Ερντογάν δήλωσε τα εξής:

“Και οι δυο χώρες δεν έχουν μια ξεκάθαρη και σαφή στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις.”

“Λένε ότι θα έρθουν στην Τουρκία την Δευτέρα. Θα έρθουν για να μας πείσουν; Λυπάμαι, αλλά να μην κάνουν τον κόπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Πρώτα απ’ όλα, δεν μπορούμε σε αυτή την διαδικασία να πούμε ναι στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, που είναι ένας οργανισμός ασφαλείας, εκείνων που επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε, και της Φινλανδίας, Πέκα Χααβίστο, ανακοίνωσαν ότι θα μεταβούν στην Τουρκία προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα των χωρών τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Άρθρο της TRT Τουρκίας

17.5.2022