Ο κήπος της Εδέμ ένα αξιόλογο νέο μουσικό άλμπουμ

Θα μπορούσα να πω ότι η μουσική και το τραγούδι από τη γέννησή τους ως σήμερα είναι ίσως από τις πιο αγαπημένες μορφές τέχνης. Παρηγορούν, διασκεδάζουν, χαλαρώνουν, θεραπεύουν, κρατούν συντροφιά, ξορκίζουν εφιάλτες, υμνούν έρωτες, εμπνέουν όνειρα… Είναι στη ζωή μας κάθε στιγμή. Είναι κομμάτι της ζωής μας. Και αν θέλετε να το πω πιο επιστημονικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, το άκουσμα μιας μελωδίας ενεργοποιεί το μέρος του εγκεφάλου μας που είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, της ορμόνης που συνδέεται με το συναίσθημα της χαράς. 

Ο αγαπημένος φίλος και συνθέτης Γιάννης Κ. Ιωάννου και ο καλός στιχουργός και επίσης φίλος Κωνσταντίνος Προβατάς κυκλοφόρησαν στις 8 Μαρτίου ένα άλμπουμ με τίτλο «Ο Κήπος της Εδέμ». Μετά την τραγωδία των Τεμπών, μετά τη θλίψη και τον θρήνο για τις αδικοχαμένες ψυχές, άνοιξαν διάπλατα τις πύλες του Κήπου της Εδέμ και κατάφεραν με τα νέα τους τραγούδια, τουλάχιστον στα δικά μου χείλη, να φέρουν πάλι χαμόγελο. Γι’ αυτό σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα ακούσετε και να χαμογελάσετε και εσείς. Θα τα βρείτε σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες (Spotify, Youtube κλπ).

Ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ δια χειρός Κωνσταντίνου Προβατά

Λένε πως οι αλήθειες βρίσκονται μέσα στα τραγούδια και ναι λοιπόν, βρίσκονται! Ειδικά με θέματα «στενά» και προσωπικά, σαν τον έρωτα, αλλά και την καθημερινότητα που εξελίσσει στον καθένα μας ο έρωτας. Έτσι λοιπόν, μας προέκυψαν στον «ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ» «ερωτοχιουμοριστικά» (ας επιτραπεί ο όρος) τραγούδια. 

Με τον Γιάννη Κ. Ιωάννου ξεκινήσαμε πριν κανένα χρόνο με το «ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΜΑΙ» και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε τέτοια τραγούδια. Ο οποίος Γιάννης Κ. Ιωάννου, πέρα από σύνθεση, ερμηνεία, ενορχήστρωση αλλά και παραγωγή, έβαζε το χέρι του σε κάτι πινελιές επί των στίχων, να τα λέμε αυτά. Και να τα λέμε γιατί ο ερμηνευτής έχει…δικαιώματα σε αυτά που λέει, αλλά πόσο μάλλον ένας τόσο έμπειρος μουσικός. 

Είναι το πρώτο άλμπουμ που περιέχονται στίχοι μόνο δικοί μου (έχοντας συνυπάρξει παλιότερα σε πολυσυλλεκτικά άλμπουμ), ενώ του Γιάννη είναι το δεύτερο στο οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, μετά το εξαιρετικό «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ». Η εξέλιξη των τραγουδιών ήταν πηγαία, με την ευρεία έννοια, δηλαδή και αυθόρμητη και από καρδιάς. Και μπορεί στη σειρά τους το πρώτο να είναι πια… τελευταίο, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μετά από όσα έζησε, ο ήρωάς μας… ψιλοτρελάθηκε. 

Επί της ουσίας, ο «ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ» έχει απ’ όλα. Το ομώνυμο τραγούδι έχει μάλιστα και μια ιδιαιτερότητα, όλοι οι στίχοι να τελειώνουν με την ίδια κατάληξη! Προσέξτε το! Το άλμπουμ έχει και καλά και κακά φρούτα, φίδια, άντρες, γυναίκες και το… λουρί της μάνας, αλλά πάντα αγαπησιάρικα! Έχει διαφορετικούς ελληνικούς ρυθμούς, έχει φυσικά όργανα, έχει ότι δημιούργησε ο «μάγος» Γιάννης Κ. Ιωάννου. Επιστράτευσε και την δημιουργό του εξωφύλλου, τη Βιργινία Ανδριανάτου στις δεύτερες φωνές, αφού εκεί άκουσε ότι ήθελε να ακούσει. Και η οποία, στη μέση του άλμπουμ, έχει το δικό της τραγούδι, κατά-δικό της για την ακρίβεια, με στίχους αφιερωμένους σε κείνη.

Τίτλος άλμπουμ: «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ»

Παραγωγή: ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΙΩΑΝΝΟΥ

Συνθέτης-Ερμηνευτής-Ενορχηστρωτής: ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΙΩΑΝΝΟΥ

Στιχουργός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ

Σχεδιασμός εξωφύλλου: ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ (και β’ φωνές στο τραγούδι ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ)   

  • ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
  • ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΓΑΤΕΣ
  • Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ
  • ΒΙΡΓΙΝΙΑ
  • ΑΧ ΡΕ ΜΑΝΑ
  • Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ
  • ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΜΑΙ

Καλή ακρόαση σε όλες και όλους 

13.3.2023