Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τη διαχείριση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Στην ανακοίνωση ότι το επόμενο διάστημα θα απέχει από την διαχείριση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», μέχρι να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μετά τα όσα του καταλογίζονται περί απάτης και «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.

«Το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η κοινωνική κουζίνα είναι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον σκοπό της όλοι όσοι τη στηρίζουν καθημερινά και κυρίως οι εθελοντές της», τονίζει ο ιδρυτής της ΜΚΟ που προσφέρει φαγητό σε δεινοπαθούντες και επαναλαμβάνει ότι είναι σε θέση να εξηγήσει «τη θέση και τη δράση μας ενώπιον των αρμόδιων αρχών».

Ο Κ. Πολυχρονόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι το επόμενο διάστημα, όταν θα κληθούν να απαντήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης ο ίδιος, η μητέρα του και ο γαμπρός του, «να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα».

Ακόμη, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας αναφερόμενος στη λειτουργία της κοινωνικής κουζίνας επαναλαμβάνει ότι «δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο που να μην μπορεί να εξηγηθεί» και ζητεί συγνώμη αν προκάλεσε «αναστάτωση, απογοήτευση ή θυμό».

Καταλήγοντας ο Κ. Πολυχρονόπουλος τονίζει: «Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με τον Κ. Πολυχρονόπουλο προέκυψε μετά την αποκάλυψη πορίσματος από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με το οποίο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», από το 2020 συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιρνε τα χρήματα από τους πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και σε εταιρείες τυχερών παιγνιδιών.

Ο ίδιος απαντώντας δηλώνει αθώος και καλεί τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν. «Να το ψάξουνε καλά και να έρθουν να με πάρουνε άμα κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο-τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαΐ, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

29.1.2024