Ο Μακρόν διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι ότι θα στηρίξει το ειρηνευτικό του σχέδιο

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε την Κυριακή τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα στηρίξει το ειρηνευτικό του σχέδιο «στη διεθνή σκηνή», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών. Ο Εμανουέλ Μακρόν «επαναβεβαίωσε την προσήλωσή του στο ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων που πρότεινε ο πρόεδρος Ζελένσκι και τον διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία στη διεθνή σκηνή κατά τη διάρκεια των επόμενων διπλωματικών γεγονότων», ανέφερε το Ελιζέ.

Συζήτησαν επίσης την υπενθύμιση που έγινε (Την Παρασκευή στην ετήσια Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου) στους Ευρωπαίους και νατοϊκούς εταίρους για την ανάγκη ενίσχυσης και επιτάχυνσης της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό».

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε στο Twitter «τη συνέχιση ενός φιλικού διαλόγου» με τον Εμανουέλ Μακρόν και επιβεβαίωσε ότι και οι δύο μίλησαν για «την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου».

Η ανταλλαγή αυτή έγινε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος στην Journal du Dimanche, τη Le Figaro και τη France Inter, στην οποία είπε ότι ήθελε «την ήττα» της Μόσχας από την Ουκρανία, προειδοποιώντας παράλληλα όσους θέλουν «πάνω απ’ όλα να συντρίψουν τη Ρωσία».

Πηγή Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι ότι θα στηρίξει το ειρηνευτικό του σχέδιο (lefigaro.fr)