Ο Μπάιντεν πετάει στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το fox news γράφει η Μπρούκ Σίνγκμαν

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα υπάρξει μια «νέα παγκόσμια τάξη» υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Μπάιντεν ταξιδεύει στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για να συμμετάσχει σε ειδική σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο και να επισκεφθεί την Πολωνία για να συζητήσει τις διεθνείς προσπάθειες στήριξης της Ουκρανίας και τιμωρίας της Ρωσίας για την εισβολή της.

Το ταξίδι πραγματοποιείται όταν ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα υπάρξει μια “νέα παγκόσμια τάξη” η οποία θα πρέπει να καθοδηγείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναχωρώντας από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε τι θα πει στους Ευρωπαίους εταίρους. “Θα τα πω όλα καθαρά“, δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους. “Θα χαρώ να σας μιλήσω όταν γυρίσω.”

Ο Μπάιντεν, ρωτήθηκε επίσης για τον χημικό πόλεμο, στον οποίο απάντησε: «Νομίζω ότι είναι πραγματική απειλή». Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Μπάιντεν θα “συζητήσει τις τρέχουσες προσπάθειες αποτροπής και άμυνας ως απάντηση στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς επίσης να επιβεβαιώσει την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν, μετά τη σύνοδο, πρόκειται να συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να συζητήσει “κοινές ανησυχίες για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων διατλαντικών προσπαθειών για επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία, παροχή ανθρωπιστικής στήριξης σε όσους επλήγησαν από τη βία και αντιμετώπιση άλλων προκλήσεων που σχετίζονται με τη σύγκρουση”.

Μετά τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, τους ηγέτες της G7 και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Βαρσοβία της Πολωνίας στις 25 Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.

Ο Μπάιντεν την Παρασκευή αναμένεται να συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αντιδρούν στην ανθρωπιστική κρίση και την κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Επισκόπηση Τύπου