Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αργολίδα

Στην Αργολίδα βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ύστερα από πρόσκληση του Βουλευτή Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του νωρίς το μεσημέρι βρέθηκε στην ”Πελοπόννησος Expo 2022” όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Δαμούλος.

Ο κ. Ανδρουλάκης περιηγήθηκε σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με αρκετούς επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.

Ο κ. Ανδρουλάκης  δήλωσε :

Η “EXPO Πελοπόννησος” προβάλλει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα της εξωστρέφειας. Όμως, χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν με τις πολλαπλές οικονομικές κρίσεις.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς οι ανείσπρακτοι φόροι είναι 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα σημαντικό εργαλείο που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κρίσης, έχουν επωφεληθεί με δάνεια μόνο 41 μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτά δείχνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε ένα άλλο σχέδιο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης να συμβάλλει στην πράσινη μετάβαση κάνοντας παραγωγούς ενέργειας τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, για να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής. Δίνοντας κίνητρα ψηφιακής σύγκλισης και ανάπτυξης και βέβαια κίνητρα συνεργειών.

Όσον αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων προτείνουμε 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ με κίνητρα για τους συνεπείς.

Τέλος για τον πρωτογενή τομέα που περνά πολύ κρίσιμες στιγμές, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει κάλυψη μέρους του κόστους των λιπασμάτων και των ζωοτροφών και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σύμφωνα με την  κάθε παραγωγική μονάδα. Αυτές οι πολιτικές επιλογές είναι επιλογές που κάνουν την κοινωνία ανθεκτική και την παραγωγική Ελλάδα ισχυρή, εξωστρεφή, ώστε να αντέξει στις περιπέτειες της οικονομικής κρίσης.

Τον Πρόεδρο, συνόδευαν ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους – Μυκηνών Πέτρος Θωμόπουλος, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής και των τοπικών οργανώσεων καθώς και μέλη του κόμματος.

Το απόγευμα στις 19:30 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο Εργατικό Κέντρο του Άργους.

19.11.2022