Ο Ντμίτρι Μουράτοφ δημοπράτησε το μετάλλιο Νόμπελ για να βοηθήσει τα παιδιά στην Ουκρανία

Ο Ντμίτρι Μουράτοφ, συν-νικητής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 και συντάκτης μιας από τις τελευταίες μεγάλες ανεξάρτητες εφημερίδες της Ρωσίας, δημοπράτησε το μετάλλιο Νόμπελ για το ρεκόρ των 103,5 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία, η οποία συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τη Δευτέρα, θα ωφελήσουν την ανθρωπιστική απόκριση της UNICEF για τα εκτοπισμένα παιδιά της Ουκρανίας, ανέφερε σε δήλωσή της η Heritage Auctions, η οποία διεξήγαγε την πώληση στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, η δημοπρασία του βραβείου Μουράτοφ κατέρριψε το ρεκόρ για οποιοδήποτε μετάλλιο Νόμπελ που δημοπρατήθηκε, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η προηγούμενη υψηλότερη πώληση απέφερε κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: REUTERS /Φωτό: REUTERS