Ο ΣΠΑΥ προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου για το Μουσείο Υμηττού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία επεξεργάζονται ο ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού) και οι Δήμοι μέλη του. Στόχος η δημιουργία ενός Μουσείου του Υμηττού και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν χτες οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και συζήτησαν όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για ένα Μουσείο που θα αναδείξει την ιστορία του Αττικού βουνού, τη σπουδαιότητά του και τον φυσικό πλούτο που διαθέτει. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ακαδημαϊκοί.

Ο κ. Κωνσταντάτος, με την ιδιότητα και του προέδρου του ΣΠΑΥ, θα έχει το επόμενο διάστημα μια σειρά από συναντήσεις και με τους άλλους δημάρχους, προκειμένου να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση κι έτσι οι Δήμοι μέλη του ΣΠΑΥ να εργαστούν σε μια κοινή προσπάθεια.

«Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία, που εμένα προσωπικά με συγκινεί πολύ και με βρίσκει θερμό υποστηρικτή, καθώς θα φωτίσει και θα ενώσει το παρελθόν με το παρόν, αλλά και το μέλλον του Υμηττού μας, τον οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.

21.3.2022