Ο Στ. Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των αγωνιστών του ΑΚΕΛ, Μισιαούλη και Καβάζογλου

Στο μνημείο των ηρώων Μισιαούλη και Καβάζογλου βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης όπου κατέθεσε στεφάνι.

«Τιμούμε σήμερα δύο αγωνιστές του ΑΚΕΛ που εκτελέσθηκαν από τουρκοκύπριους ακροδεξιούς επειδή αγωνίζονταν για την αδελφοσύνη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Οι αγώνες τους μας εμπνέουν πάντα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η παρουσία σας τιμά τη θυσία τους και αναγνωρίζεται αυτό που έδωσαν. Το πολυτιμότερο αγαθό. Τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Και σας ευχαριστούμε για αυτό» επεσήμανε από την πλευρά της η κόρη του Κώστα Μισιαούλη, Στέλλα, που επί χρόνια εκλεγόταν βουλευτής με το ΑΚΕΛ.

Στις 11 του Απρίλη 1965, οι Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστας Μισιαούλης, δολοφονήθηκαν από μέλη ακροδεξιάς τουρκοκυπριακής  οργάνωσης στο παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας, κοντά στην Κόσιη.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από την κόρη του Κ. Μισιαούλη να του μεταφέρει μια ιστορία που θυμάται από τον πατέρα της.

Η Στέλλα, μοιράστηκε την τελευταία εικόνα που είχε μαζί του λίγο πριν την δολοφονία.

«Ήταν Κυριακή , η μαμά ετοίμαζε το φαγητό. Είχαμε ψητό με πατάτες και ο μπαμπάς ετοιμάστηκε να φύγει για την αποστολή και τρέξαμε να τον φιλήσουμε και με παράπονο, με νάζια τα κορίτσια στον μπαμπά. “Πάλι θα μείνουμε σπίτι; Δεν θα πάρεις βόλτα;” του είπαμε, και μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει μόλις επιστρέψει. Δεν επέστρεψε ποτέ» είπε η Στέλλα Μισιαούλη.

5.10.2023