Πέδρο Σάντσεθ κατήγγειλε τη δολοφονία αδιακρίτως των Παλαιστινίων στη Γάζα – Αντιδράσεις από το Ισραήλ

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ράφα, σύνορα της Λωρίδα Γάζας με την Αίγυπτο, με τον Βέλγο ομόλογό του Αλεξάντερ ντε Κροο, ο Σάντσεθ ζήτησε παράλληλα την διαρκή ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός «για να αντιστραφεί η καταστροφική κατάσταση που βιώνει ο λαός της Λωρίδας της Γάζας».

«Η δολοφονία αδιακρίτως αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων αγοριών και κοριτσιών, είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τους Σάντσεθ και ντε Κροο για «ψευδείς ισχυρισμούς» που «ενισχύουν την τρομοκρατία», τονίζοντας ότι κάλεσε τους πρέσβεις της Ισπανίας και του Βελγίου στο Ισραήλ για να δώσουν εξηγήσεις.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τοποθετήθηκε επίσης για τις δηλώσεις των Σάντσεθ και ντε Κροο, λέγοντας ότι οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν να επισημάνουν τα εγκλήματα της Χαμάς κατά της ανθρωπότητας, όπως τα αποκάλεσε.

«Ο πρωθυπουργός (Μπενιαμίν) Νετανιάχου καταδικάζει σθεναρά τα σχόλια του Βέλγου και του Ισπανού πρωθυπουργού ότι δεν αποδίδουν την πλήρη ευθύνη στη Χαμάς για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε, η οποία σφαγίασε τους πολίτες μας και χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες», ανακοίνωσε το γραφείο του Νετανιάχου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ