Πέθανε ο, ντράμερ του συγκροτήματος Τρύπες Γιώργος Τόλιος

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 58 του χρόνια ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του συγκροτήματος Τρύπες, σκορπώντας θλίψη στους κοντινούς του ανθρώπους και όσους αγάπησαν τις Τρύπες.

Η είδηση διαδόθηκε μεταξύ των φίλων του γνωστού μουσικού που ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Τόλιος μπήκε ως ντράμερ στις Τρύπες το 1985 και έμεινε μέχρι το τέλος. Ηχογράφησε μαζί τους κάθε υλικό από το δεύτερο άλμπουμ και μετά. Έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα, έχει παίξει κρουστά στα Ξύλινα Σπαθιά, όπου έπαιζε ντραμς ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Πάνος, έχει δουλέψει πολύ ως dj, έχει ανοίξει μαγαζί στην Κατερίνη, έχει παίξει με τον Μπάμπη Στόκα, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Κούτρα.

Ο Τόλιος είχε γράψει το τραγούδι «Αέρας» γιατί – όπως είχε πει- ήθελε να αφιερώσει στη ζωή κάτι από όλη αυτήν την ομορφιά που του χάρισε, «γιατί ο “Αέρας” αυτό είναι, ένας ύμνος στη ζωή και στην ομορφιά. Γι’ αυτό και χρησιμοποίησα όλους αυτούς τους ήχους μέσα σαν επιστέγασμα των στίχων. Περιέχει μέσα ήχους από ζώα, από κουδουνίσματα ποδηλάτου, από μπουρμπουλήθρες, από άλογα που χλιμιντρίζουν, από πάρα πολύ ωραίες ζεστές στιγμές».

15.12.2023