Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία:

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα πολλαπλά  κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στα παρακάρλια χωριά Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος για να πάρει δείγματα νερού, να τα αναλύσει και να διαπιστώσει τις αιτίες που έχουν προκαλέσει γαστρεντερίτιδα σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παρουσιάσει προβλήματα δεκάδες άνθρωποι, ενώ με ανακοίνωση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου έχουν καταφύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα προς βοήθεια 34 άνθρωποι, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικοι, ενώ σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικοι εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο ανακοινώθηκε ότι μια ασθενής 91 ετών που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 χθες και απεβίωσε σήμερα στις 4:20 τα ξημερώματα, δήλωσε ως τόπο διαμονής της την περιοχή του Αλμυρού και εξετάζεται αν έχει ή συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σήμερα από την πλευρά της Εισαγγελίας Βόλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε και παρέμβαση για την μόλυνση του νερού στο Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο, ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, αφού προκλήθηκαν μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον πληθυσμό της περιοχής.

Από τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου συνιστάται προς τον πληθυσμό των δύο χωριών να μην πίνει το νερό της βρύσης, να μην το χρησιμοποιεί για μαγείρεμα ούτε και για οποιαδήποτε άλλη χρήση μέχρι να διαπιστωθεί από τις αναλύσεις τι έφταιξε για τη μόλυνση του πόσιμου νερού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3.6.2024