Παρουσίαση βιβλίου: “Ακόμη και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία” του Γιώργου Γεννηματά στον Ευριπίδη στην Κηφισιά!

Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου

13.2.2023

Δευτέρα 18.00

Ακόμη και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία

Γιώργος Γεννηματάς

Υπό το πρίσμα προσωπικών εμπειριών, ο συγγραφέας φωτίζει διπλωματικά παρασκήνια και καταγράφει γεγονότα που επηρέασαν εθνικές και διεθνείς εξελίξεις. Υπό ανεκδοτολογική μορφή, αναφέρεται σε χαρακτηριστικά απρόοπτα της διπλωματικής ζωής, αναπόσπαστα συνδεδεμένα με πρόσωπα-πρωταγωνιστές της διεθνούς σκηνής.
Καταγράφει τα κρίσιμα γεγονότα του 1974, τη θυμοσοφία του James Callaghan, τον ιστορικό ρόλο του Μikhail Gorbatchev, την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Yeltsin.
Με αφηγηματικές μετακινήσεις ανάμεσα σε πρόσωπα και γεγονότα, περιγράφει τις σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου με ηγέτες της εποχής του, τις διαψευσθείσες προβλέψεις του François Mitterrand, την παροιμιώδη αταραξία της Margaret Thatcher, ενώ δεν παραλείπει να καυτηριάσει την ιταμή συμπεριφορά ξένων διπλωματικών αντιπροσώπων και τις απόπειρες διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας εις βάρος της χώρας μας.
Άγνωστες πτυχές της σύγχρονης Ιστορίας συμπλέκονται με την πολιτική και τη διπλωματία, απομυθοποιώντας, πολλές φορές, πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Ακόμη και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος συνομιλώντας με την Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς υπηρέτησε ως διπλωμάτης σε κρίσιμες θέσεις για 40 χρόνια. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στο εξωτερικό, υπηρέτησε στην Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Ρωσία, καθώς και ως Πρέσβης της χώρας μας στη Συρία, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Υπήρξε μέλος ελληνικών αποστολών σε Ευρωπαϊκά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις ΟΗΕ και σε άλλες διεθνείς συναντήσεις. Διδάσκει Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πειραιά. Το 2018 τού απονεμήθηκε το «Βραβείο Θεμιστοκλής» του ιδίου Πανεπιστημίου. Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος, τον Ταξιάρχη της γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, καθώς και με άλλες ανώτατες ελληνικές και ξένες τιμητικές διακρίσεις. Ομιλεί τη γαλλική, αγγλική και ισπανική. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Info

ISBN13 9786182150559
Εκδότης KAKTOΣ
Επιμέλεια ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)
Χρονολογία Έκδοσης Οκτώβριος 2022
Αριθμός σελίδων 304
Διαστάσεις 24×17

 

11.2.2023