Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κουμουτσάκου στον Ευριπίδη στη Στοά

Παρουσίαση βιβλίου

Γιώργου Κουμουτσάκου

Τετάρτη 22.06.2022

Ώρα 19:30

Μικρασιατική Εκστρατεία-Εικόνες και μνήμες

«Η επέτειος των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ήταν η στιγμή να πάρουν ξανά ζωή και φωνή οι ογδόντα έξι αυτές φωτογραφίες. Δεν άντεχαν άλλο την ακινησία και τη σιωπή μιας αρχειοθετημένης φωτογραφικής μαρτυρίας που παραδίδονταν ως οικογενειακό κειμήλιο από γενιά σε γενιά και μεταφέρονταν από σπίτι σε σπίτι, από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη. Ήρθε η στιγμή να πουν την ιστορία τους. Είναι η ιστορία της γενιάς του εθνικού διχασμού, του ενθουσιασμού και της τραγωδίας, της προσφυγιάς και της αναδημιουργίας.
Έναν αιώνα μετά, ήρθε η στιγμή οι φωτογραφίες αυτές να δηλώσουν ότι ο διχασμός είναι μήτρα εθνικών δεινών. Σε δύσκολους και πάλι καιρούς, οφείλουμε να τις ακούσουμε με προσοχή.»

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τέως Υπουργός και Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών θα μας παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Μικρασιατική Εκστρατεία-Εικόνες και μνήμες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη, συνομιλώντας με τον Πρέσβη Επί Τιμή, Αλέξανδρο Μαλλιά.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μιχάλης Ιγνατίου.

Ευριπίδης στη Στοά

 (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος γοητεύτηκε από την πολιτική ό ταν, το 1974, μαζί με τον πατέρα του, βρέθηκε στις εκδηλώσεις υποδοχής την ώρα της επιστροφής του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα. Ακολουθώντας τη νεανική του έμπνευση, επέλεξε να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Aμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Το 1992 ξεκίνησε την πορεία του ως διπλωμάτης, ενώ το 2004 έγινε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην κεντρική πολιτική σκηνή μπαίνει το 2009 ως Ευρωβουλευτής. Σήμερα είναι Βουλευτής Β’ Αθηνών και Επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

20.6.2022