ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Για λόγους αρχής εκτός ψηφοδελτίου ο γιατρός Ν. Χαυτούρας

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην οποία τονίζεται ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα».

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τού πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος οκτώ ημέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «περιφρονητική στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια, την οποία υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο, Νίκο Παππά».

«Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

7.3.2023