ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ

Για την συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη – Τ. Ερντογάν έκανε την εξής ανακοίνωση ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος:

Η εκκωφαντική απουσία οποιασδήποτε -έστω και τυπικής- αναφοράς του Πρωθυπουργού, στο κυπριακό ζήτημα, στις σημερινές δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχία.

Καμία προοπτική κατευνασμού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει αφωνία εκ μερους της χώρας μας, ιδίως μετά τις προκλητικές χθεσινές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για διχοτόμηση του νησιού και διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους -γεγονός που από μόνο του επιβεβαιώνει ότι το κλίμα στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα δεν είναι τόσο θετικό όσο επιμένει να παρουσιάζει η Κυβέρνηση.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι το κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής, η δε επίλυσή του πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμενων Εθνών, με διαφύλαξη της νομικής προσωπικότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί και άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.