Πλατύκαμπος: «Γνωστή η φωνή σας, ο πρωθυπουργός είστε;»

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους δημοσιογράφους στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Ζυγός Τρίκαλα», καθώς κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, μετά από την επίσκεψή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στον αέρα της εκπομπής των δημοσιογράφων Κώστα Αργυρούση και Γιώργου Παπαγεωργόπουλου. Μάλιστα, πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία, ο ένας από τους δημοσιογράφους αστειεύτηκε λέγοντας: «Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ξενάγηση του πρωθυπουργού στην 110 Πτέρυγα Μάχης και σε λίγο θα επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο για να μεταβεί στον Πλατύκαμπο. Αν, λέω αν, κάποιος εκεί πέρα του έβαζε Ράδιο Ζυγό να ακούει, να του πούμε την καλημέρα μας από τα όμορφα Τρίκαλα». Λίγη ώρα αργότερα, ο πρωθυπουργός ήταν στην εκπομπή τους!

Σε ερώτηση για το εάν οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αυτό δεν μπορώ να σας το πω ακόμα, καθώς το Σύνταγμα έχει πολύ ρητές διατάξεις για τον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται οι εκλογές, έστω κι αν αυτές είναι πρόωρες κατά δύο ή τρεις μήνες. Οπότε θα τα μάθετε αυτά στην ώρα τους. Έχω πει όμως ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη». «Στα Τρίκαλα θα είμαι σίγουρα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Καταλαβαίνω ότι έχετε και ένα πολύ ωραίο ψηφιακό Μουσείο Τσιτσάνη, το οποίο θέλω να έρθω να επισκεφτώ. Και βέβαια, σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία στη Λάρισα να μιλήσουμε συνολικά για το αναπτυξιακό μας όραμα για τη Θεσσαλία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Μπαίνουμε σιγά-σιγά σε κλίμα εκλογών», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Αυτό το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι όλες οι συγκεντρώσεις τις οποίες κάνουμε από τις μικρές συνάξεις -τώρα κατευθύνομαι στον Πλατύκαμπο- που πηγαίνω σε ένα καφενείο και λέω δύο κουβέντες με φίλους μέχρι τις μεγάλες συγκεντρώσεις, έχουμε πολύ κόσμο. Και θέλω να σας πω ότι έχουμε και πολλούς φίλους οι οποίοι δεν ήταν παραδοσιακοί υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Πιστεύω μπορεί να υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν ούτε το 2019, και αυτή τη φορά βλέποντας και το έργο μας και τις προσπάθειές μας, αλλά κυρίως το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο, θα μας εμπιστευτούν αυτή τη φορά και αυτό είναι κάτι το οποίο με κάνει πολύ αισιόδοξο και για την έκβαση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη διατροφή του, τονίζοντας πως «προσπαθώ να διατηρούμαι, μου αρέσει πολύ το καλό φαγητό. Αλλά πρέπει να είμαι συγκρατημένος». Μάλιστα, μίλησε και για το αιώνιο ντέρμπι του Σαββάτου, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Ελπίζω να το δω, ελπίζω να έχω τελειώσει την περιοδεία μου. Θα είμαι στα Γρεβενά αύριο, αλλά φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή το απόγευμα θα έχουμε τελειώσει. Οπότε και εγώ ως ποδοσφαιρόφιλος θα φροντίσω να απολαύσω τον αγώνα. Δεν έχω κρύψει τις προτιμήσεις μου ως προς την ομάδα την οποία υποστηρίζω». Και συνέχισε: «Είμαι Ολυμπιακός, αλλά πάνω από όλα αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι φέτος έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό είναι καλό. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο συνολικά».

24.2.2022