ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων σε όλους τους δήμους

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας. Την απεργία κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ  με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με θύμα εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ξυλοκάστρου και με κεντρικό αίτημα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων στους δήμους  και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια ημέρα και ώρα 10.000 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά:

  • Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι
  • Να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά και τις οικογένειες των θυμάτων
  • Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας  για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας
  • Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους

Την  24ωρη απεργία στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της  σημειώνει πως η κυβέρνηση αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που υπάρχει, χρησιμοποιεί εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με «μαύρη» εργασία, με «ψίχουλα» και χωρίς ασφάλιση. Την ίδια ώρα που στοχευμένα, έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό έχοντας ως επιλογή την διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) δημιουργώντας εν γνώσει της, συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατηγορηματικά δηλώνει ότι οι μηδενικοί έλεγχοι, η ατιμωρησία, η ασυδοσία, και η ανομία δεν πρόκειται να περάσουν και ζητά άμεσα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλο το Δημόσιο.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων

17.1.2022