Προβλήματα σε όλη τη χώρα. Έπεσαν δέντρα στην Αττική

Σε αρκετές περιοχές της χώρας χτυπά το πρόσκαιρο κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ισχυρή καταιγίδα έπληξε για λίγη ώρα και την Αττική με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα στα βόρεια και δυτικά του νομού, όπου έπεσε και χαλάζι, ενώ αρκετοί δρόμοι στην πρωτεύουσα μετατράπηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε ποτάμια, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται κλήσεις κυρίως για κοπή δέντρων.

Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχτηκε για την Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προβλήματα προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων, κυρίως στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Χαλάνδρι, καθώς και Φιλοθέη, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι. Συνολικά, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 115 κλήσεις για την Περιφέρεια της Αττικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν πτώσεις δέντρων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της προχώρησαν σε περίπου 25 απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες, χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύσει κάποιος.

Πτώσεις δέντρων στην κεντρική και δυτική Μακεδονία

Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ χθες Σάββατο προκάλεσε πτώσεις δέντρων στην κεντρική και στη δυτική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, της Περαία και Σουρωτή. Από τις πτώσεις σε δύο οχήματα προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πυροσβέστες έκοψαν 13 δέντρα και απομάκρυναν σε δυο περιπτώσεις αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά στην Πυροσβεστική έγιναν 25 κλήσεις. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν 11 κλήσεις και προχώρησαν στην κοπή 8 δέντρων.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα.

337 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Συνολικά 337 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Ενδεικτικά, στην Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 115 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 82 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 41 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων, στη Στερεά Ελλάδα έλαβε 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.

Πολλά προβλήματα στην Πάτρα

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από το βράδυ χθες Σάββατο.

Το μεσημέρι της Κυριακής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, όπου είχε κλείσει λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών, έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Μετά τις παρεμβάσεις των συνεργείων απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά, ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια.

Επίσης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου–Δερβενίου–Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών και πετρών εξ αιτίας της βροχόπτωσης, ενώ με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω κατολίσθησης.

Επιπλέον, περισσότερες από 80 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από το βράδυ χθες Σάββατο ως σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν η εκδήλωση ισχυρών ανέμων, καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων.

Κατά τους αριθμούς της πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις. Κατά την ίδια πηγή, πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα του Πύργου

Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή του Πύργου, της Ηλείας. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, «ένας ανεμοστρόβιλος, ο οποίος “κτύπησε” το βράδυ του Σαββάτου, την ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της οδού Αλφειού, προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια, καθώς έσπασαν υαλοπίνακες, ξηλώθηκαν στέγες και τέντες, ενώ αποκολλήθηκαν ακόμη και ηλιακοί θερμοσίφωνες».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος Πύργου, «λόγω των ισχυρών ανέμων καταγράφηκαν πολλές πτώσεις δέντρων, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε σημεία της οδού Αλφειού». Σύμφωνα με τον Στάθη Καννή, «από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών»

Από το απόγευμα κανονικά τα δρομολόγια από τον Πειραιά – Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά θα πραγματοποιούνται μετά τις 17:30 το απόγευμα τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, μετά από άρση του απαγορευτικού απόπλου.

7.1.2024