Προβολή της ταινίας «Mr. Gaga» του Tomer Heymann στο Ωδείον Αθηνών

Πρεσβεία του Ισραήλ, σε συνεργασία με το Ωδείον Αθηνών
και με τη ευγενική υποστήριξη της Anemon Productions
προβάλλει την ταινία «Mr. Gaga» του Tomer Heymann
την Κυριακή 12 Ιουνίου, ώρα 20:30
στην Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής, Ωδείον Αθηνών

Ο Mr. Gaga είναι ο κορυφαίος Ισραηλινός χορογράφος Ohad Naharin, χορογράφος της Batsheva Dance Company. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας που επαναπροσδιόρισε τη γλώσσα του σύγχρονου χορού.

Χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό από τις δουλειές του και τις ιδιωτικές στιγμές σε συνδυασμό με βίντεο που έχει γυρίσει ο ίδιος ο Ohad Naharin, η ταινία εστιάζει στην προσωπική του διαδρομή, από τη δύσκολη ενηλικίωση στο Ισραήλ, μέχρι τη συμμετοχή στα σημαντικότερα χορευτικά σύνολα του 20ου αιώνα, αποκαλύπτοντας μια ανήσυχη φύση που αγωνιά να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μέσω του χορού.

Ο Ohad Naharin επινόησε μια πρωτοποριακή «γλώσσα» κίνησης, που έχει ονομάσει Gaga, η οποία σήμερα αποτελεί τη βασική μέθοδο εξάσκησης για τους χορευτές της Batsheva. Η μέθοδος δίνει έμφαση στην εξερεύνηση των αισθήσεων και στη διαθεσιμότητα απέναντι στην ίδια την κίνηση. Ο χορογράφος κάνει λόγο για έναν ιδιαίτερο τρόπο επάνω στην έρευνα της κίνησης, μια φιλοσοφία που έχει να κάνει με το πώς και το γιατί χορεύει κανείς. «Μας βοηθά να ακούμε το σώμα μας προτού του πούμε τι να κάνει» λέει ο ίδιος.

Mr. Gaga, Ισραήλ, 2015, 100’

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους
Ωδείον Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

8.6.2022