Προσβάσιμες παραλίες Κύπρου για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σούρλα

Το Υφυπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αναβάθμιση υπηρεσιών στις κυπριακές παραλίες στηρίζει έμπρακτα την προσβασιμότητα ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 55 προσβάσιμες παραλίες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, εκ των οποίων 38 παραλίες με πλήρη προσβασιμότητα και 17 με μερική προσβασιμότητα.

Δείτε την αναθεωρημένη πληροφόρηση στον σύνδεσμο: https://www.visitcyprus.com/files/accessibility_facilities/accessible%20beaches%202023/ACCESSIBLE_BEACHES_2023_GR.pdf

Εορτή «Κατακλυσμού» (Αγ. Πνεύματος) στις παραλιακές

πόλεις της Κύπρου, 2- 7/6/23

Ο «Κατακλυσμός» (εορτή Αγ. Πνεύματος) είναι μια θρησκευτική και δημοφιλής εορτή που εορτάζεται με περίσσια λαμπρότητα και τόσο εκτεταμένη διάρκεια μόνο στην Κύπρο. Βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης «Γένεσις» και τον αρχαιοελληνικό μύθο του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα. Σε κάθε περίπτωση αναφέρεται στην καταστροφή της γης και των έμβιων όντων λόγω του κατακλυσμού με σκοπό την ηθική αναγέννηση. Οι εορτασμοί διαρκούν ορισμένες ημέρες και λαμβάνουν χώρα σε όλες τις παραλιακές πόλεις.

Στην Λεμεσό οι εορτασμοί διεξάγονται στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μώλος), στην Πάφο στο παλιό λιμάνι, στην Αγία Νάπα στο ομώνυμο Λιμανάκι και στο Παραλίμνι στην περιοχή του Πρωταρά. Η Λάρνακα σε αυτούς τους 6ήμερους εορτασμούς έχει την τιμητική της: παραδοσιακοί χοροί, διαγωνισμοί κολύμβησης, διαγωνισμοί τσιαττιστών, δραστηριότητες για παιδιά, Θέατρο σκιών, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, μουσική, ποίηση, πυροτεχνήματα και πολλά άλλα στις διάσημες «Φοινικούδες» με φόντο το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας.

Πληροφορίες στο τηλ. και το https://www.larnaka.org.cy/wp-content/uploads/17%CF%8729.7-BOOKLET-2023.pdf

#visitcyprus

Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου  – Γραφείο Αθήνας

Τηλ.: +30 210 -3734831

Email: cdmt.athens@gmail.com

Ξενοφώντος 2A, 5ος όροφος

(Εντός Κτιρίου Κυπριακής Πρεσβείας)

Αθήνα, Σύνταγμα 10557

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 08.00-15.30

www.visitcyprus.com / www.tourism.gov.cy