Προφυλακιστέοι ο «αρχηγός» και ο «υπαρχηγός» του κυκλώματος πειρατείας συνδρομητικής τηλεόρασης

Το δρόμο της φυλακής παίρνουν οι δύο φερόμενοι ως επικεφαλής στο κύκλωμα των «πειρατών» λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Μετά τις πολύωρες απολογίες τους, ανακρίτρια και εισαγγελέας, έκριναν προσωρινά κρατουμένους τον φερόμενο ως αρχηγό και τον υπαρχηγό του κυκλώματος, με σωρεία κατηγοριών. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ σε κάποιους επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

Στην δικογραφία για την υπόθεση της δράσης του κυκλώματος περιλαμβάνονται βαριές κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι δικαστικές αρχές, η οργάνωση φαίνεται να αποκόμιζε κέρδη που ξεπερνούν τα 24 εκατ. ευρώ, με την ζημιά σε πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών να υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές έχουν στοιχεία για την εμπλοκή άλλων 7 προσώπων τα οποία ωστόσο ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως ενώ εκτιμάται πως στο κύκλωμα είχαν ρόλο και άλλα πρόσωπα.

φωτό : Αρχείο

 

2.10.2023