Πρωτοποριακή συσκευή φυσικοθεραπείας στον Δήμο Χανίων για τους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 57 Δημοσίευση στο Twitter Email Δημοσίευση στο Fac

Δήμος Χανίων

Μια νέα πρωτοποριακή συσκευή φυσικοθεραπείας   απέκτησε ο Δήμος Χανίων,  για την ενίσχυση του  ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) της Δ.Ε. Σούδας.

Η συγκεκριμένη συσκευή, που για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σε επίπεδο Δήμου, βασίζεται στην εκπομπή ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας στον επιθυμητό ιστό, οδηγώντας σε επιλεκτική θέρμανσή του. Πρόκειται για τη μη επεμβατική θεραπεία Tecar, που χρησιμοποιείται στον χώρο της φυσικοθεραπείας τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

«Πρόκειται για ένα μηχάνημα, με το οποίο εφοδιάζεται ο Δήμος μας, πρωτοπορώντας σε πανελλήνιο επίπεδο», τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ε. Ζερβουδάκη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς το προσωπικό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και ιδιαίτερα τους φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι και ώθησαν προς την απόκτηση της εν λόγω συσκευής.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι όλοι οι πολίτες, είτε είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΚΑΠΗ είτε όχι, μπορούν να καλούν στο τηλ. 2821341630, προκειμένου να προγραμματίζουν το ραντεβού τους, εξηγώντας ότι τα περιστατικά θα γίνονται δεκτά με κοινωνικά κριτήρια και  θα ακολουθεί ο διαμοιρασμός  των ραντεβού από την κοινωνική υπηρεσία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, τόνισε ότι τα ΚΑΠΗ του Οργανισμού λειτουργούν βάσει σύγχρονων μεθόδων και αντιλήψεων, ενώ κεντρικός τους σκοπός είναι τα άτομα της τρίτης ηλικίας να λειτουργούν στην καθημερινότητά τους ως ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας.

«Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός προχώρησε στην αγορά του σύγχρονου μηχανήματος φυσικοθεραπείας, που είναι ικανό να επιλύσει αρκετά προβλήματα υγείας μυοσκελετικής κυρίως φύσεως. Το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος και των οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου, κατόπιν ραντεβού, με πιστοποιητικό γιατρού ανάλογης ειδικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης.

27.2.2022