Πρόσκληση σε εκδήλωση: Προβολή της βραβευμένης ταινίας Ταξίδι Πνοής στην Αθήνα

Προβολή της βραβευμένης ταινίας Ταξίδι Πνοής στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς φεστιβάλ της ηπείρου ή αλλιώς West Side Mountains Doc Fest . H ταινία ξετυλίγει με ιδιαίτερο και δημιουργικό τρόπο την σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρακάση .
Η ταινία ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης, πλαισιωμένη από κείμενα και μουσική σένσουαλ όπερας, σε σύνθεση και ερμηνεία Βασιλικής Κάππα. Την ταινία πλαισιώνουν αριστοτεχνικά οι αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη διαδρομή του καλλιτέχνη.


Σκηνοθετικό Σημείωμα

Γιώργος Μεσσάλας Βοηθός και φίλος του Αλέξη Μινωτή και του Αλέξη Σολoμού συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες περιοδείες του Εθνικού Θεάτρου. Το 1973 ίδρυσε το «Μοντέρνο Θέατρο» Από το 1992 έως το 2012 στεγάστηκε επαγγελματικά στο θέατρο Αλκυονίδα. Η κινηματογράφηση διήρκεσε ενάμισι χρόνο ολοκληρώνοντας αβίαστα τη σεναριακή φόρμα και αφήνοντας τις ιδέες και τους συσχετισμούς να ωριμάσουν προκειμένου να αποτυπωθεί στην οθόνη η βαθύτερη σκηνοθετική πρόθεση και να συνδυαστεί με τα πολύτιμα στιγμιότυπα του ψηφιοποιημένου υλικού από παραστάσεις του παρελθόντος, που αποτελούν από μόνα τους ένα ιστορικό αρχείο ανεκτίμητου πλούτου για το ελληνικό θέατρο.
 
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7:10 μ.μ.

Κινηματογράφος Στούντιο Αρτ Σινεμά

 Σταυροπούλου 33, Αθήνα 112 52

13.9.2022