Πρόσκληση στο Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου ” Θεόδωρος Αγγελόπουλος ” στις 19 Ιουνίου

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση στο  «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, διοργανώνει για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» 14-19 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ, που φέρει το όνομα του μεγάλου δημιουργού Θόδωρου Αγγελόπουλου, και που μέσα από αυτό θα αναδειχθούν και θα επιβραβευθούν άνθρωποι του κινηματογράφου, θα συναντηθούν επαγγελματίες και δημιουργοί και θα ανοίξει ένας κινηματογραφικός διάλογος για το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Αιγιάλεια στον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η άκρως κινηματογραφική πόλη του Αιγίου, ο τόπος που αποτυπώθηκε με μοναδικό τρόπο μέσα από το φακό του Θόδωρου Αγγελόπουλου στις ταινίες του, «Ο Θίασος» και «Ο Μελισσοκόμος» (δείτε εδώ), και γενέτειρα του καταξιωμένου σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν (δείτε εδώ), έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει το κέντρο του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος στη Δυτική Ελλάδα, και ένα σύγχρονο και μεστό κινηματογραφικό φεστιβάλ είναι μια σημαντική παράμετρος στην δύσκολη αλλά  ενδιαφέρουσα εξίσωση της πολιτιστικής ανάδειξης του τόπου μας.

Tο φεστιβάλ αποτελείται από τρία διαγωνιστικά τμήματα (Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Σπουδαστικό) με ισάριθμες κριτικές επιτροπές που θα αξιολογήσουν τις ταινίες, ώστε να δοθούν τα αντίστοιχα βραβεία. Θα διοργανωθεί μια συνάντηση και ξενάγηση σε Location Managers σε περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας, ενώ σκοπός μας είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο από παράλληλες δράσεις (masterclasses, ειδικές προβολές) που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Στις κριτικές επιτροπές θα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, η Μαρία Καλλιμάνη, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης,  ο Τζώρτζης Γρηγοράκης και άλλοι.