Πρόσκληση Συμμετοχής στην Ποιητική Ανθολογία με τίτλο: “Άνθη Λόγου και Ψυχής”.

Οι Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ, ο εκδότης Δημήτρης Φύκιρης και η συγγραφέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, Σταυρούλα Βενιέρη, προσκαλούν όλους τους ποιητές, συγγραφείς και λογοτέχνες, από Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό, να λάβουν μέρος στην Ποιητική Ανθολογία με τίτλο: “Άνθη Λόγου και Ψυχής”.

Η Ποιητική Ανθολογία πρόκειται να εκδοθεί και να παρουσιαστεί την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, σε μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας (ο τόπος θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον).

Οι Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ δεν στοχεύουν σε μία ακόμη έκδοση, αλλά στην κυκλοφορία μιας ποιοτικής ανθολογίας που να αγγίζει τον αναγνώστη και να προσφέρει απλόχερα τους πολύτιμους θησαυρούς της ψυχής των δημιουργών.   

Τα ποιήματα που θα συμπεριληφθούν στην Ποιητική Ανθολογία 

“Άνθη Λόγου και Ψυχής”, περνώντας μέσα από τα αισθητικά, ποιοτικά φίλτρα και κριτήριά μας, θα φτάσουν στα χέρια των αναγνωστών με την βεβαιότητα ότι η ανάγνωσή τους θα ωθήσει στην πνευματική τους ανέλιξη.

Απώτερος σκοπός μας είναι να εμπλουτίζεται συνεχώς η Ελληνική Λογοτεχνία με έργα ανθρώπων του πνεύματος. 

Η συμμετοχή για τη δημοσίευση των έργων είναι δωρεάν. Το κόστος έκδοσης αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου οι Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ.

Αντίτυπο της ποιητικής συλλογής μπορείτε να προμηθευτείτε, εφόσον το επιθυμείτε, από τον Εκδοτικό Οίκο. 

Οδηγίες συμμετοχής:

Η υποβολή των έργων θα γίνεται μόνο μέσω email: kouros.books@gmail.com με την ένδειξη: Συμμετοχή στην Ποιητική Ανθολογία “Άνθη Λόγου και Ψυχής”.

Κάθε δημιουργός μπορεί να λάβει μέρος με δύο ποιήματά του, με ελεύθερο θέμα, τα οποία δεν θα υπερβαίνουν τους 28 στίχους το καθένα, ή με έξι χαϊκού. 

Επίσης, στο ίδιο email πρέπει να στείλει ένα βιογραφικό του έως 100 λέξεις, μία ασπρόμαυρη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση και τα προσωπικά του στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο σταθερό & κινητό και email. Δεν χρειάζεται λογοτεχνικό ψευδώνυμο.

Τα ποιήματα και το βιογραφικό των δημιουργών πρέπει να είναι όλα σε αρχείο Word.

Ημερομηνία υποβολής έργων μέχρι και 28 Φεβρουαρίου.

Τα έργα που θα συμμετέχουν στην Ποιητική Ανθολογία θα αξιολογηθούν από τετραμελή επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους συγγραφείς, ποιητές και φιλολόγους.

Τα ονόματα των επιτυχόντων δημιουργών θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων ΚΟΥΡΟΣ: kourosbooks.gr και στην ομάδα: Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ, στο Facebook. 

Την ημέρα της εκδήλωσης θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Σταυρούλα Βενιέρη, Σύμβουλο Έργου, Συγγραφέα – Αρθρογράφο, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας των Εκδόσεων ΚΟΥΡΟΣ, στα τηλέφωνα: 210 52 40 424 & 693 22 14 777.

27.12.2022