Πόλεμος- Ουκρανία: Βομβαρδίζου σχολείο που φιλοξενεί 400 άτομα στη Μαριούπολη- Υπερηχητικές επιθέσεις πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία

Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν σχολείο που φιλοξενεί 400 άτομα στη Μαριούπολη, αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο

Από τη Γιούλια Κεσιέβα του CNN και τον Άντριου Κάρεϊ στο Λβιβ

Σχολή καλών τεχνών που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε δήλωσή του στο κανάλι telegram. Περίπου 400 άτομα φιλοξενούνταν στο κτίριο, το οποίο καταστράφηκε από την επίθεση, ανέφερε το συμβούλιο.

Οι πληροφορίες για τα θύματα είναι ακόμα ασαφείς, αλλά οι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Δεν είναι ακόμα σαφές πόσοι άνθρωποι επέζησαν από επίθεση σε θέατρο της πόλης την Τετάρτη.

Μια δορυφορική εικόνα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο έδειξε ότι τα δύο τρίτα του κτιρίου – που επίσης χρησιμοποιείται ως καταφύγιο – είχαν καταστραφεί εντελώς. Το θέατρο ήταν σαφώς σημειωμένο με τη λέξη “παιδιά” σε μεγάλη ρωσική γραφή ορατή από τον αέρα. Οι εκτιμήσεις για το πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα τη στιγμή της επίθεσης κυμαίνονται από 800 έως 1.300.

Ρωσικός στρατός ισχυρίζεται ότι υπερηχητικές επιθέσεις πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία

Από τον Νέιθαν Χοτζ του CNN

Ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι είχε εξαπολύσει σειρά επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας υπερηχητικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι πύραυλοι κρουζ Kalibr που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα εκτοξεύτηκαν από την Κασπία Θάλασσα και τα συστήματα υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal που εκτοξεύτηκαν από αέρος εκτοξεύτηκαν από τον εναέριο χώρο πάνω από την Κριμαία.

Ο Κονασένκοφ ανέφερε ότι οι πύραυλοι είχαν στόχο μια μεγάλη βάση αποθήκευσης καυσίμων και λιπαντικών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στον οικισμό Κοστιαντίνιβκα, στη νότια περιοχή Μυκολίβ της Ουκρανίας. Ο Κονασένκοφ ισχυρίστηκε ότι η τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε ως κύρια βάση ανεφοδιασμού και ανεφοδιασμού για τις θωρακισμένες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ξεχωριστά, ο Κονασένκοφ ανέφερε ότι πύραυλοι κρουζ Kalibr που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα και στόχευσαν σε εργαστήριο για την επισκευή ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων.

 

Πηγή: cnn news