Π. Μαρινάκης: Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της αστυνομίας

“Η εικόνα των Αγίων Αναργύρων δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της ελληνικής αστυνομίας, δεν χαρακτηρίζει τους πενήντα επτά χιλιάδες περίπου γυναίκες και άνδρες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια δεν έχει κάνει κάτι” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ. Ο κ.Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση αυστηροποίησε το νομικό πλαίσιο για τις γυναικοκτονίες, συνολικά την ανομία, και την ενδοοικογενειακή βία, και επισήμανε ότι χίλιοι επτακόσιοι αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις γειτονιές.

“Ποτέ δεν είπαμε όμως, γιατί θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες αν το κάναμε αυτό και ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ότι με αυτές τις κινήσεις θα εξαφανίσουμε αυτά τα φαινόμενα” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος σε πιθανή προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη ο κ.Μαρινάκης είπε ότι “εμείς δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ κανένα αίτημα για Προανακριτική ή Εξεταστική Επιτροπή” και προσέθεσε ότι “κάποια κόμματα στην Αντιπολίτευση που με τον μανδύα, δήθεν δηλαδή το ότι «θέλουμε Δικαιοσύνη», προσπαθούν πραγματικά να κάνουν προεκλογική περίοδο στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων”.

” Αν πραγματικά ήθελαν να γίνει συζήτηση για Προκαταρκτική Εξέταση θα έπρεπε να ακολουθήσουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, να συντάξουν κατηγορητήριο, να βάλουν τριάντα υπογραφές από κάτω και να το καταθέσουν. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε επίσης ότι όλα τα κρίνει η Δικαιοσύνη και τόνισε: “Κανείς δεν είναι αθώος επειδή μπορεί να είναι υπουργός ή επειδή έχει οποιαδήποτε ιδιότητα, αλλά και κανείς δεν είναι ένοχος, το επαναλαμβάνω αυτό συνεχώς, επειδή το λέει αυτό ο οποιοσδήποτε πέραν της Δικαιοσύνης. Αλλά αν θέλει το οποιοδήποτε κόμμα, ή οποιοσδήποτε κομματικός σχηματισμός να υποβάλλει ένα αίτημα και να εξετάσουμε την οποιαδήποτε κατηγορία, από το αίτημα του κόμματος, όχι της Δικαιοσύνης, εμείς είμαστε εδώ να τα εξετάσουμε όλα. Το είπε και ο κύριος Καραμανλής αυτό”.

Ο κ.Μαρινάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις με το κόμμα “Σπαρτιάτες” απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ένταξης στη ΝΔ κάποιων εκ των βουλευτών του κόμματος. Ο κ.Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός προώθησαν μια σειρά από τροπολογίες “τις οποίες μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις τελευταίες” ούτως ώστε να μπλοκαριστεί στην πράξη, μετά από απόφαση της δικαιοσύνης, ο αρχικά καταδικασθείς για εγκληματική οργάνωση.

Και κατέληξε: “Όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται και οι νόμοι, των οποίων η δικαιοσύνη τώρα κάνει χρήση, είναι επάνω στην τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης για «μπροστινούς» και εν τοις πράγμασι αρχηγούς. ‘Αρα εμείς περάσαμε από τα λόγια και τις πορείες έξω από τον ‘Αρειο Πάγο, στην πράξη και στη νομοθέτηση”

4.4.2024