Π. Μαρινάκης: Ιδιωτικά πανεπιστήμια και επιστολική ψήφος τα πρώτα νομοσχέδια του 2024

Μιλώντας στον ANT1, ο Π. Μαρινάκης υποστήριξε ότι θα ακολουθήσουν και παρεμβάσεις στην οικονομία «με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων», ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πρόστιμα σε βάρος των εταιρειών για αισχροκέρδεια και δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του «είχε αφήσει ανεξέλεγκτη την κατάσταση» στην αγορά.

Ο Π. Μαρινάκης είπε επίσης ότι μέσα στην τετραετία θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, και ερωτώμενος για πιθανές αντιδράσεις της Εκκλησίας, είπε πως «δεν νομοθετεί η Εκκλησία, η Ελληνική Δημοκρατία έχει την εκτελεστική εξουσία, έχει τη νομοθετική και έχει, προφανώς, και τη δικαστική εξουσία. Ακούμε τις απόψεις με σεβασμό. Βέβαια είναι σημαντικό οι απόψεις αυτές να είναι στο πλαίσιο -εγώ δεν θα κουνήσω το δάχτυλο, δεν θα κάνω υποδείξεις- του «αγαπάτε αλλήλους», το οποίο, νομίζω, πρεσβεύει για όλους αυτούς τους αιώνες η θρησκεία που πιστεύουμε και κάποιοι άνθρωποι, μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό έχουν κάνει ανώνυμα πολύ μεγάλες πράξεις αγαθοεργίας», είπε.

Ο Π. Μαρινάκης είπε συγκεκριμένα πως «με την έλευση του 2024 έχουμε μια σειρά από σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Μάλιστα, κάποιες εξ αυτών ήταν προβλήματα που δεν μπορούσαν να συζητηθούν ή να λυθούν για πολλές δεκαετίες. Μη κρατικά Πανεπιστήμια, παραρτήματα, δηλαδή, ξένων ΑΕΙ – μη κερδοσκοπικά στην Ελλάδα. Επιστολική ψήφος. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Η παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού για τη βία στα γήπεδα ώστε στις 12 Φεβρουαρίου να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα, αν όχι όλα τα γήπεδα – μακάρι να ανοίξουν κι όλα τα γήπεδα – αλλά και παρεμβάσεις συνολικές»

2.1.2024