Ρίσι Σούνακ για Μητσοτάκη: «Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται»

Ο ηγέτης των Εργατικών Κρι Στάρμερ  μιλώντας στη βρετανική Βουλή ανέφερε απευθυνόμενος στον Ρίσι Σούνακ: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο να συναντήσει έναν συνάδελφο μέλος του ΝΑΤΟ, έναν οικονομικό σύμμαχο, έναν από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην καταπολέμηση της μη νόμιμης μετανάστευσης, αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει, ακυρώνοντας τη σύσκεψη την τελευταία στιγμή. Γιατί τέτοια μικροπρέπεια πρωθυπουργέ;».

Από την πλευρά του ο Ρίσι Σούνακ απάντησε: «Φυσικά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητήσουμε σημαντικά θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης ή την ενίσχυση της ασφάλειάς μας, αλλά ήταν σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν σημαντικά θέματα για το μέλλον αλλά για να αναμοχλευτούν ζητήματα του παρελθόντος. Και αυτό δεν είναι σωστό.

Όταν δόθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για αυτό το θέμα σε αυτή τη χώρα και παραβιάστηκαν, μπορεί να του φαίνεται ξένο, αλλά κατά την άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν».

29.11,2023