Ρωσικές συμφωνίες και κυβερνοπόλεμος

Γράφει η Vicky Kostenas Lagdos από τη Ζυρίχη

Τόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο νέος υπουργός της Κίνας.

Η Κίνα έχει έναν νέο υπουργό Άμυνας από την Κυριακή: τον στρατηγό τεσσάρων αστέρων Li Shangfu (65).

Ένα ιδιαίτερο σημάδι από το Πεκίνο, επειδή ο Li Shangfu βρίσκεται ήδη στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ λόγω συμφωνιών όπλων με τη Ρωσία.


3.000 μέλη του Λαϊκού Κογκρέσου διόρισαν αρκετά μέλη της νέας κυβέρνησης στο Πεκίνο:
Ο δικτάτορας Xi Jinping (69) έφερε έμπιστους ανθρώπους σε σημαντικά αξιώματα, συμπεριλαμβανομένου του επί μακρόν αρχηγού του επιτελείου Ding Xuexiang (60), ο οποίος διορίστηκε πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ωστόσο ο διορισμός του νέου αρχηγού προπαγάνδας του στρατού είναι ιδιαίτερα εκρηκτικός, καθότι στην Κίνα, ο υπουργός Άμυνας δεν έχει άμεση θέση στην αλυσίδα διοίκησης, αλλά επισήμως λειτουργεί ως διπλωματική αντιπροσωπεία του στρατού στον έξω κόσμο.

Ο στρατηγός τεσσάρων αστέρων Li Shangfu ήταν πιο πρόσφατα επικεφαλής της ανάπτυξης όπλων στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή (ZMK), που είναι το πραγματικό στρατιωτικό κυβερνητικό όργανο. Ενώ ως υπουργός Άμυνας ο Li Shangfu θα είναι επίσης μέλος της επταμελούς ηγεσίας του ZMK.

Ο στρατηγός υπηρέτησε στο παρελθόν στη Στρατηγική Δύναμη Υποστήριξης Μάχης. Εκεί είχε ιδιαίτερη έμφαση στον ηλεκτρονικό πόλεμο και λέγεται, ότι διεύρυνε μεταξύ άλλων τις δυνατότητες για κυβερνοπόλεμο.

Vicky Kostenas Lagdos

Journalistin, Dichterin
Zürich, 14. März 2023

Quelle: bild.de