Ρώσος στρατηγός, που είναι υπεύθυνος για την καταστροφή του ρωσικού αεροπλάνου στη ρωσική βάση του Μινσκ χορεύει γυμνός στο διαδίκτυο.

Γράφει η Vicky Kostenas Lagdos από τη Ζυρίχη.

Ο Ρώσος στρατηγός Aleksandr Matovnikov κάνει στριπτίζ και κινηματογραφεί τον εαυτό του.
Την επόμενη μέρα, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την καταστροφή ενός αεροπλάνου αξίας 300   εκατομμυρίων, το βίντεο διέρρευσε στο διαδίκτυο.
Ένα στριπτίζ για τις φίλες του;
Ο στρατηγός Aleksandr Matovnikov θεωρείται Καζανόβας

Περί τίνος πρόκειται

Λευκορωσικά μαχητικά κατέστρεψαν ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος κοντά στο Μινσκ τη Δευτέρα. Ο Ρώσος Αντιστράτηγος Aleksandr Matovnikov είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Ένα γυμνό βίντεο του εμφανίστηκε την επόμενη μέρα της επίθεσης.
Ένα βίντεο με στριπτίζ κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα social media. Το βίντεο δείχνει τον Ρώσο αντιστράτηγο Aleksandr Matovnikov να χορεύει σε ένα μπάνιο, ενδιάμεσα να τραβά την πετσέτα, που έχει τυλίξει γύρω από τη μέση του.
Το γεγονός, ότι το βίντεο εμφανίζεται τώρα, δεν είναι τυχαίο. Ο Aleksandr Matovnikov είναι ο άνθρωπος υπό την επίβλεψη του οποίου καταστράφηκε τη Δευτέρα ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο. Το Beriev A-50 ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο στο Makhulishchi κοντά στην πρωτεύουσα Μινσκ. Η αξία του αναγνωριστικού αεροσκάφους: 310 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Η επίθεση έγινε από δύο Λευκορώσους αντάρτες με drones.

Ένας Καζανόβας στον ρωσικό στρατό;
Μεταξύ των γνωστών του ο 57χρονος έχει τη φήμη του Καζανόβα. Αν και είναι παντρεμένος, φημολογείται, ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τις γυναικείες υποθέσεις παρά για την προστασία του πολύτιμου αεροσκάφους, που σταθμεύει στη Λευκορωσία.
Είναι αλήθεια, ότι η Λευκορωσία δεν συμμετέχει άμεσα στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Ωστόσο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επέτρεψε στα ρωσικά στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν το έδαφος της Λευκορωσίας ως βάση για τις επιχειρήσεις του Πούτιν στην Ουκρανία.

«Καμία έκπληξη, αυτό που συνέβη στο αεροδρόμιο»
Ο Matovnikov επί του παρόντος αναπληρωτής ανώτατος διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στη Λευκορωσία δεν είναι άγνωστος στη Μόσχα. Ο στρατηγός διορίστηκε στη θέση αυτή πριν από τρία χρόνια. Προηγουμένως υπηρέτησε σε πολιτικό ρόλο ως Πληρεξούσιος Αντιπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Βόρειου Καυκάσου.

Την εποχή εκείνη ο Aleksandr Matovnikov ήταν επίσης μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ένα σχόλιο σε ένα κανάλι Telegram, ο Matovnikov είναι «ένας άπληστος γνώστης των εστιατορίων και των κυριών του Μινσκ». Του αρέσει να αναθέτει την ευθύνη για τις αποφάσεις στους υφισταμένους του αξιωματικούς. Ο στρατηγός επενδύει πολύ χρόνο στη «δημιουργία παρόμοιου περιεχομένου βίντεο για τις φίλες του», συνεχίζει το σχόλιο.

Συμπέρασμα:

«Ως εκ τούτου αυτό, που συνέβη στο αεροδρόμιο Makhulishchi, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη».

Vicky Kostenas Lagdos
Schriftstellerin, Dichterin
Zürich, 2. März 2023 / Quelle: 20.Minuten, Zürich

2.3.2023