Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Νεκρός μαθητής

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όπου λειτουργεί ολοήμερο σχολείο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως εντοπίστηκε παιδί  χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη στον λέβητα του πετρελαίου. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής καθώς και πυροτεχνουργοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη το παιδί που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις χτυπήθηκε από εξωτερική πόρτα εξαιτίας του ωστικού κύματος της έκρηξης, ενώ άλλα δύο, ηλικίας 6 και 11 ετών, διακομίσθηκαν με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο άλλοι μαθητές ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, βρίσκονται εκτός κινδύνου.  Ιατρικό ανακοινωθέν από το Γ.Ν Σερρών για το θάνατο του μαθητή

Στο σχολείο πραγματοποιούνταν εργασίες στον χώρο του λεβητοστασίου. Επί τόπου βρίσκονται ήδη ο δήμαρχος Σερρών Α. Χρυσάφης, οι αντιδήμαρχοι και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα του διαλείμματος.

 

5.12.2022