Σήμερα η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το Σάββατο η Ομπρέλα.

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να συζητηθεί  το πρωί της Πέμπτης που  συνεδριάζει υπό διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ , στο πρώτο  βήμα για την ανάλυση των αιτίων της διπλής, εκλογικής ήττας.

Αναμένεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει το πρόγραμμα για τις «σαρωτικές αλλαγές», τις οποίες έχει προανήγγειλει το βράδυ των εκλογών.

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει ορισθεί η σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής  και η Πολιτική Γραμματεια του κόμματος θα συνεδριάσει το Σάββατο, με βασικό επίδικο πλέον το πότε και το πως θα διεξαχθούν το συνέδριο και η εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση.

Το σαββατοκύριακο,  η Ομπρέλα προχωρά σε πανελλαδική σύσκεψη για να ορίσει τα επόμενα βήματά της. Μέχρι στιγμής συζητείται οι  συνεδριακές διαδικασίες να πραγματοποιηθούν μετά τις δημοτικές εκλογές. Το επιχείρημά τους αφορά την ανάγκη, όπως λένε, μίας εις βάθος αποτίμησης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τη συμμετοχή παλαιών και νέων μελών, και της στρατηγικής του κόμματος από εδώ και στο εξής.

29.6.2023