Σεισμοί στο Ιόνιο, 5,7 Ρίχτερ ο ισχυρότερος

Δυο σειμικές δονήσεις 5,6 και 5,7 βαθμών καταγράφτηκαν στις 09:11 και στις 09:12, περίπου 5.7, 29/03 09:12, βάθος 21 χλμ, 50 χλμ ΝΔ από Ζαχάρω, σύμφωνα με δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Η δόνηση ήταν ιδιαίτερη ισχυρή και έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο, φυσικά στην Πάτρα, μέχρι και στην Αθήνα.

Σε συναγερμό οι φορείς της Ζακύνθου – Μικροζημιές στο καστρομονάστηρο στα Στροφάδια

Μικροζημιές προκλήθηκαν στο καστρομονάστηρο στα Στροφάδια από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πηγές από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, από το σεισμό αποκολλήθηκαν και έπεσαν τέσσερις πέτρες από το ταβάνι στο έδαφος χωρίς να προκληθούν περαιτέρω ζημιές.

Στο χώρο, υπήρχαν τεχνίτες εργάτες, οι οποίοι, εργάζονται για την αναστήλωση του μοναστηριού. Μετά τον σεισμό οι εργάτες απομακρύνθηκαν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στη Ζάκυνθο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από το σεισμό. Οι μαθητές βρίσκονται στα προαύλια των σχολείων, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου με τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Καποδίστρια για το θέμα. Τέλος, κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους.

Οι Στροφάδες ή τα Στροφάδια αποτελούν συστάδα νησίδων από δυο μικρά νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος , σε απόσταση 27 νμ νότια από το ακρωτήρι Γεράκι της Ζακύνθου   και σε ίδια περίπου απόσταση από τη νησίδα Πρώτη των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου.

29.3.2024