Σε Δημοσκόπηση της GPO για  τα «Νέα Σαββατοκύριακο» αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις αποκαλύψεις για το ζήτημα το παρακολουθήσεων διεξήχθη από την GPO και δημοσιεύεται στα «Νέα Σαββατοκύριακο». Όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση η υπόθεση των υποκλοπών αλλά και το παρατεταμένο κύμα ακρίβειας έχουν προκαλέσει πλήγμα στην κυβέρνηση.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος έχουν μειωθεί κατά 1,3 % σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας από 33,1% στις 2 Ιουλίου σε 31,4% αντιθέτως του ΣΥΡΙΖΑ  τα ποσοστά  από 24,2% στις Αρχές Ιουλίου σε 25,1% ενώ ενισχυμένο είναι και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 12,1% το οποίο έχει αυξηθεί κατά μία μονάδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, η δυναμική των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής:
Ν.Δ. 31,4%,
ΣΥΡΙΖΑ 25,1%,
ΠΑΣΟΚ 12,1%,
ΚΚΕ 5,7%,
Ελληνική Λύση 4,8%,
ΜέΡΑ25 2,1%,
Έλληνες για την Πατρίδα 1,6%,
Δημιουργία Ξανά 1,2%,
Οι αναποφάσιστοι και όσοι δεν απαντούν είναι στο 10,1%.

Για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το 58,3 των συμμετεχόντων σημειώνει ότι πλήττει ή μάλλον πλήττει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση με το 33,7 να απαντά αρνητική ή μάλλον αρνητικά, ενώ όσον αφορά στους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 70% λέει ότι δεν πλήττει της εμπιστοσύνης τους ενώ το 29,2 % απαντά θετικά.

Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι συμμετέχοντες σημειώνουν ότι το σημαντικότερο ζήτημα στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η ενεργειακή κρίση (36,7%), ενώ με ελάχιστη διαφορά έπεται το ζήτημα της γενικότερης ακρίβειας και του πληθωρισμού (36,3%).
Το ζήτημα των παρακολουθήσεων βρίσκεται στην 3η θέση καθώς το 9,7% των πολιτών το θεωρεί το σημαντικότερο θέμα στη χώρα αυτή τη στιγμή.

27.8.2022