Σε διαθεσιμότητα πυροσβέστης για απόπειρα βιασμού ανήλικου κοριτσιού

Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας σε 51χρονο πυροσβέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 51χρονος φέρεται ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια κατά της 13χρονης ανήλικης κόρης φίλου του και συναδέλφου του.

Ο φερόμενος δράστης οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι ο 51χρονος έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα από το Σώμα.

Την υπόθεση εξετάζουν με πολύ προσοχή οι αρχές ενώ όπως έγινε γνωστό καταγγέλλων και φερόμενος ως δράστης είναι φίλοι και συνάδελφοι χρόνια. Ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί η κόρη του 48χρονου στο σπίτι του 51χρονου όταν παρίστατο ανάγκη. Το γεγονός λοιπόν ότι η μητέρα της 13χρονης έπρεπε να κάνει εγχείρηση οδήγησε τους γονείς της στην ανάγκη να την αφήσουν στο σπίτι του φίλου τους.

Καθαριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξει η γνωμάτευση του παιδοψυχολόγου που θα φθάσει στα χέρια του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Όπως λένε πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων αφού έγινε σε περιοχή που έχει την ευθύνη της αστυνόμευσης της.

17.7.2022