Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Δηλώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την επίθεση που σημειώθηκε στις 00:45 σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ο αστυνομικός που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο περιπολικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδυνου με εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια.

Στην επίθεση φαίνεται να συμμετείχαν 7-8 άτομα που πλησίασαν με τα πόδια το περιπολικό και εκτόξευσαν τουλάχιστον 5 μολότοφ, οι οποίες εξεράγγησαν πάνω στο όχημα, αφού κατά τις έρευνες στο σημείο περισυλλέγησαν υπολείμματα από 5 γυάλινα μπουκάλια.

Παράλληλα η Αντιτρομοκρατική έχει συλλέξει και εξετάζει οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της πεισοχής στην προσπάθειά της να βρει τα ίχνη των δραστών.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση υπηρετεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και όχι στην ασφάλεια της προέδρου του Αρείου Πάγου. Το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου έχει αναλάβει την φύλαξη του σπιτιού της ανωτάτου δικαστικού και εκείνη την ώρα ο αστυνομικός εκτελούσε τη βάρδιά του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα. Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση μεταξεί άλλων αναφέρει:

«Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, που είχε ως τραγική συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα για μια ακόμη φορά κάθε μάταιη εγκληματική προσπάθεια απαξίωσης του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, διασάλευσης της έννομης τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, αλλά και κάμψης του ανεξάρτητου φρονήματος των Δικαστικών Λειτουργών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διαβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, ότι οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς ασκούν και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους με απόλυτη ευσυνειδησία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον και δεν εκφοβίζονται ούτε κάμπτονται από τέτοιου είδους άνανδρες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης:

«Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες.

Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά τονίζει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου και ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε»

27.6.2024