Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Κερατέα-Μήνυμα του 112 για εκκένωση 4 οικισμών

Eνισχύονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κερατέα, όπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, εκκενώνονται οικισμοί. Στις 13:46 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και ‘Αγιο Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο». Υπενθυμίζεται ότι στις 12:35, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 που καλούσε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στη Κερατέα να απομακρυνθούν Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 26 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, ενώ οι ριπές του ανέμου φθάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνοντας αρκετά την προσπάθεια κατάσβεσης.

Στις 14:22 εστάλη μήνυμα που ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή ‘Αγιος Κωνσταντίνος Λαυρίου απομακρυνθείτε μέσω Καμάριζας Λαυρίου προς Λαύριο».

Παράλληλα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 39 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.ων.

Τέλος, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία σε εφαρμογή τέθηκαν επιπλέον εκτροπές κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Λαυρίου και παλαιά λεωφόρο Λαυρίου.

30.6.2024