Σοκ στην Ιταλία με δήλωση δημοτικού συμβούλου του κόμματος Μελόνι

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η φράση δημοτικού συμβούλου του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι «είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια».

Ο Τζουζέπε Μαράσκο, εκλεγμένος σύμβουλος στον δήμο της Μανφρεντόνια, στην περιφέρεια του Μπάρι, σε ηχογράφηση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας La Repubblica, ακούγεται ξεκάθαρα να λέει:

“Eίμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια”.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά  τη διάρκεια των εγκαινίων εκλογικής επιτροπής του κόμματος της Giorgia Meloni για την υποστήριξη του δημάρχου Ούγκο Γκάλι και παρουσία, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, βουλευτών και γερουσιαστών. Πρόκειται, υποτίθεται, για παρέμβαση που έγινε έπειτα από προηγούμενη τοποθέτηση, στην οποία γινόταν αναφορά στην ζέστη που επικρατούσε στην αίθουσα. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους ακούγονται στην ηχογράφηση να γελούν.

Ο Μαράσκο στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Ούγκο Γκάλι και θέλει να γίνει αντιδήμαρχος. Ο δεύτερος γύρος την δημοτικών εκλογών στην Μανφρεντόνια θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή και έως τωρα η σοκαριστική του δήλωση δεν σχολιάστηκε από ιθύνοντες των Αδελφών της Ιταλίας.

Αργότερα σήμερα ο Τζουζέπε Μαράσκο, με ανάρτησή του στο fb, αντικρούει το δημοσίευμα αποδίδει τη φράση “είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια”, σε ανέκδοτο και ότι δεν εννοούσε και ούτε σκόπευε  να τη συνδέσει με την τραγωδία του Ολοκαυτώματος και ότι αναφερόταν μόνο στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην αίθουσα.  Ζητά δε  συγγνώμη αν τα λεγόμενά του προκάλεσαν, λανθασμένα, μια τέτοια παρεξήγηση.

19.6.2024