ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΄΄ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ΄΄ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ

Συντελεστές

Συγγραφέας: Σόφη Θεοδωρίδου

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Περιγραφή

Μια μικρή επαρχία, όπου κυριαρχούν ο άντρας και η πεθερά. Κορίτσια, που από μικρά ονειρεύονται τον γάμο και εξελίσσονται σε γυναίκες καταπιεσμένες, εξουθενωμένες απ’ τη δουλειά και πικρόχολες. Σ’ αυτή την κοινωνία θα βρεθεί η Αιμιλία, αφήνοντας την πρωτεύουσα το 1937, όταν δέχεται να παντρευτεί τον μουσικό και τραγουδοποιό Δάμο.
Στο χωριό του, όπου συμβιώνουν μετά την Ανταλλαγή ντόπιοι και πρόσφυγες, οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους θα την αντιμετωπίσουν με καχυποψία και θα την αποκαλέσουν «η Πρωτευουσιάνα». Εκεί θα γνωρίσει και θα δεθεί με τη Σόνια, τη διάσημη μοδίστρα νυφικών, την προδομένη απ’ τον αρραβωνιαστικό της Κατινούλα, τη νεαρή Αννίτα, που για μια νεανική αμυαλιά υποχρεώνεται να παντρευτεί έναν άντρα που δεν αγαπά, και τη Νίνα, που έχει τα κότσια να ζήσει τη ζωή της όπως θέλει.
Είναι μια εβδομάδα παντρεμένη, όταν η φωτιά, που αφάνισε τις αδελφές της στον Πόντο, της καταστρέφει ξανά τη ζωή. Ο Δάμος την εγκαταλείπει στους γονείς του και πηγαίνει στη Σαλονίκη. Ωστόσο, ο πόλεμος που θα έρθει θα αλλάξει τις ζωές όλων τους καταλυτικά και θ’ ανατρέψει πολλά κατεστημένα.

Τα πρώτα σκιρτήματα αντίστασης γυναικών
που ασφυκτιούν μες στην επαρχιακή κοινωνία στην οποία ζουν,
όπου ο λόγος του άντρα είναι
ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ.


Info

Ημ/νία: έκδοσης 7 Απρ 2022
Θεματική Κατηγορία: Κοινωνικό
Σειρά:  Ελληνική λογοτεχνία
Είδος: Μυθιστόρημα
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 544
Χιλιάδες κυκλοφορίας: 12
ISBN 978-618-01-4268-6
Κωδικός: 26445
Σχήμα (πλάτος x ύψος): 14 x 21 cm
Βάρος: 0.663 kgr
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN e-book978-618-01-4269-3
Κωδικός e-book26517

4.4.2022