Στέφανος Κασσελάκης: Εμείς έχουμε τιμήσει αυτό τον τόπο, δεν έχουμε πλουτίσει απ’ αυτόν

«Εμείς επενδύουμε στην κοινωνική αλλαγή. Εμείς θέλουμε, όπως έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης, να μην παραδώσουμε τα όπλα, μέχρι ο Έλληνας να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του» τόνισε από την Τρίπολη το βράδυ της Τετάρτης ο Στέφανος Κασσελάκης, που παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι «ο Έλληνας δεν πρέπει να πηγαίνει στην ιδιωτική κλινική για να βρει την υγεία του, αντί να έχει μία πραγματική δημόσια υγεία. Ο Έλληνας πρέπει να έχει δημόσιο σύστημα παιδείας που να μπορεί το παιδί να βρίσκει αυτό που επιθυμεί στη ζωή του, αντί της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που τον αποτρέπει να μπει στο Πανεπιστήμιο. Ακόμα και τον πολιτισμό πάνε να τον ρημάξουν, να τον ιδιωτικοποιήσουν. Πρέπει να μπει ένα φρένο σ’ αυτή την πορεία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στα μέλη και στους φίλους του κόμματος, δήλωσε, ακόμα, τα εξής:

«Το κράτος πρέπει να είναι παρεμβατικό και να λύνει τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν. Τα όποια pass που δίνονται έχουν μόνο μπαλώσει την κατάσταση και έχουν βάλει έξτρα χρέος στη χώρα. Δεν είναι βιώσιμη στρατηγική αυτή. Ξέρω ότι γίνεται μία φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη, ξέρω ότι πολλοί από εσάς αγκομαχάτε στην καθημερινότητα, ότι υπάρχει ασφυξία. Θα πρέπει να ξέρετε, ότι η Αριστερά, ξέρει από αγώνες και εμείς θα πρωτοστατήσουμε σ’ αυτούς του αγώνες. Η σύγχρονη Αριστερά ξέρει να δίνει λύσεις. Το κόμμα μας, ναι, έχει ηττηθεί μέσα στην προηγούμενη χρονιά, με έναν τρόπο που μας απογοήτευσε. Ξέρω ότι έχετε δουλέψει πολύ σκληρά για το κόμμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, κατέληξε ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξαρτήσεις από κανέναν. Εάν κάτι είναι σωστό για την κοινωνία, μπορούμε να το πούμε χωρίς να πάρουμε άδεια από κανένα συμφέρον και από κανέναν μηχανισμό. Αυτή είναι και η δύναμή μας. Να είστε υπερήφανοι για αυτό. Σας ζητώ να βγείτε στον κόσμο και με υπερηφάνεια να το πείτε αυτό. Εμείς έχουμε τιμήσει τον τόπο. Δεν πλουτίσαμε απ’ αυτόν τον τόπο. Με χαμόγελο θα βγούμε στους δρόμους και θα γνωστοποιήσουμε τις κοστολογημένες προτάσεις μας. Μην ανησυχείτε. Οι επιτυχίες θα ακολουθήσουν».

18.1.2024