Στέφανος Κασσελάκης: Ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Μαγνησία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αρχικά και πριν φτάσει στην πόλη του Βόλου, συναντήθηκε με αγρότες, και στην συνέχεια έφτασε στο Βόλο για να παραβρεθεί στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Μαγνησίας.

Ο κ. Κασσελάκης μετά την θερμή υποδοχή που έτυχε κατά την άφιξή του, έκανε δήλωση λέγοντας ότι: “Ήρθα στον όμορφο Βόλο, που τον έχω επισκεφτεί από τον Σεπτέμβριο επανειλημμένα, είναι μια ταλαιπωρημένη πόλη από τις φυσικές καταστροφές. Είχα έρθει και με τον κ. Φάμελλο και είχαμε δει από κοντά τα ζητήματα της περιοχής. Βλέπω μια ανάκαμψη θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την πόλη να ακμάσει και πάλι και νομίζω είναι πολύ σημαντικό ως μέρος της ανάπτυξης του Βόλου να υπάρχει και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διότι αυτό που πάει να γίνει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το μόνο που θα κάνει είναι να μαραζώσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια κι αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται μια πολύπαθη περιφέρεια. Εδώ είμαι με τον Τάιλερ, την Φάρλει και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχετε μια όμορφη πόλη που θέλουμε να στηρίξουμε με την καρδιά μας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έκλεψε από τον ελληνικό λαό. Η ηθική κρίση κατέστρεψε την χώρα και την έστειλε στα βράχια, η ηθική κρίση των κομμάτων που χρωστάνε 1 δις δανεικά και αγύριστα, υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, είπε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για την χώρα, η οποία είχε καταρρεύσει, με 400.000 οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας και 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους και η χώρα με τους πολίτες της στάθηκε όρθια. Υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο του Αλέξη Τσίπρα στον οικονομικό τομέα με την έξοδο από τα μνημόνια, στην υγεία, στην παιδεία, στο κοινωνικό κράτοςΔεν είναι μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, να έρχονται μόνο από το εξωτερικό για επενδύσεις real estate και golden visa και μετά, εμείς εδώ πέρα, να ιδιωτικοποιούμε τα πανεπιστήμια, χωρίς να επενδύουμε στα δημόσια. Να μην επενδύουμε στην δημόσια υγεία. Να αφήνουμε τόσο κόσμο χωρίς στέγη, χωρίς να επενδύουμε στην αποκέντρωση. Να αφήσουμε τους αγρότες μας, τους οποίους συνάντησα πριν έρθω εδώ, να είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και συγχρόνως καταναλωτές να πασχίζουν από την ακρίβεια. Ποιος κερδίζει στη μέση ρε παιδιά από το χωράφι στο ράφι; Για ποιο λόγο, το πετρέλαιο που διυλίζεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από την Κύπρο, παρά το κόστος μεταφοράς; Είναι επειδή έχουμε ένα συνδυασμό ενός συγκεντρωτικού, πελατειακού, οικογενειακοκρατικού καπιταλισμού, σε συνδυασμό με προπαγάνδα. Το 41% δεν είναι μόνο κατόρθωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι και αποτυχία δικιά μας. Ας είμαστε ειλικρινείς. Εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας”.

Ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης αναφέρθηκε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όπως τόνισε «πρόκειται για κοροϊδία. Πρόκειται για μια περιστρεφόμενη πόρτα διαπλοκής, που θα δημιουργήσει μια κοινωνία όπου όσοι έχουν την τύχη να γεννηθούν με χρήματα θα πηγαίνουν μπροστά, κι όσοι έχουν την ατυχία στο λάθος χωριό ή στην λάθος πόλη, τη λάθος οικογένεια, να είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη φιλοσοφία. Εμείς θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη, θέλουμε ελεύθερες αγορές, αλλά θέλουμε δυνατά εργασιακά δικαιώματα και θέλουμε κοινωνικό κράτος».

11.2.2024