Στέφανος Λέκκας, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων – Χ.Ο.Ν.

Ας γνωρίσουμε τον αξιότιμο κύριο Στέφανο Λέκκα, Πρόεδρο και Ιδρυτή της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων – Χ.Ο.Ν. 

Ο Στέφανος Λέκκας γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής είναι έγγαμος και έχει έναν γιο.

Σπούδασε Οικονομικές και Ασφαλιστικές επιστήμες, Δημοσιογραφία, Ρητορική και Μουσική. 

Εργάστηκε ως Οικονομικός και Ασφαλιστικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Δημοσιογράφος, Εκδότης Εφημερίδων, Περιοδικών και Εθνικός Ανταποκριτής, Πρωτοψάλτης σε Ναούς Αττικής, Καθηγητής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής και Τραγουδιού από το 1973, Καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1978 και της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης από το 1974 καθώς και Τενόρος στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Στη Μουσική, απέκτησε τα εξής Διπλώματα: Βυζαντινής Ευρωπαϊκής Μουσικής, Μονωδίας και Μελοδράματος, Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης, Πιάνου και Ενοργάνωσης.

Είναι μέλος πολλών φορέων όπως: Αντιπρόεδρος Ένωσης Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υ.Π.Ε.Π.Θ., της Επιτροπής Διορισμού Καθηγητών Μουσικής και Εξέτασης Μουσικών Σχολείων. 

Αντιπρόεδρος: του Φαληρικού Συνδέσμου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και Κηδεμόνων του Δήμου Αλίμου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κρήτης.

Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Εντύπου και Ηλεκτρονικού Τύπου της UNESCO Λ.Τ.Ε. Ελλάδος  και Ιδρυτής της Χ.Ο.Ν. Χορωδία και Ορχήστρα Νέων και του Μουσικού Πνευματικού Κέντρου της Ελλάδος. 

Μέλος πολλαπλών Μουσικών Λογοτεχνικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, βραβεύτηκε με πολλά διπλώματα, πλακέτες και μετάλλια για την προσφορά του στις Τέχνες και τα Γράμματα μεταξύ των οποίων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, την Ακαδημία Αμερικής, πολλά Μουσικά Ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού, Δήμους, την Κυπριακή Πρεσβεία και άλλα πολλά.

Στέφανος Λέκκας

Η προσφορά του κυρίου Στέφανου Λέκκα ανεκτίμητη, για τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Πολιτισμό της χώρας μας! 

Ίδρυσε την Χ.Ο.Ν το 1984 και έκτοτε έχει διοργανώσει 325 Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ποίησης, Σύνθεσης, Πιάνου, Κιθάρας, Ακορντεόν, Βιολιού, Αρμόνιου Παιδικών Χορωδιών, Ελαφρού Δημοτικού και Κλασικού Τραγουδιού όπου συμμετείχαν μέχρι σήμερα πάνω από 150.000 άτομα.

Έχει συμπαρασταθεί και εξακολουθεί να συμπαραστέκεται σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, σε παιδιά που χρειάζονται την φροντίδα και την αγκαλιά μας, σε σεισμοπαθείς, σε ευπαθείς ομάδες ηλικιωμένων ατόμων, στον Κυπριακό Λαό, σε Δήμους και Κοινότητες της χώρας μας καθώς σε Συλλόγους και Σωματεία.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη συμβολή του!

3.4.2022