Στα εγκαίνια της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Γαρύφαλλου “Ο ψυχισμός του τοπίου”

Το πρώτο που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι η θάλασσα σε συνδυασμό με τους ακλόνητους βράχους Μια ομορφιά ατόφια άγρια, φυσική χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου σε διακοπές. Γωνιές απόκρημνες με κύματα, που αναδύουν την δύναμη της θάλασσας, φορές σε συνδυασμό με εκκλησία μοναχική ή κτίσματα από πέτρες παλιές σε αρμονία με την φύση χωρίς φτιασίδια, έτσι μπλέκεται η στεριά με το κύμα αχώριστοι και αλληλοσυμπληρούμενοι. Μπορείς να ακούσεις τους ήχους του παφλασμού της θάλασσας με την φαντασία σου άλλοτε άγρια και άλλοτε γαλήνια. Ο ουρανός γίνετε ένα με την θάλασσα, χωρίς να τονίζετε, όμως σε κάποιους πίνακες έχει την παντοδυναμία του θεϊκού.

Φωτό 1 : Πίνακας “Συνομιλίες” ελαιογραφία σε καμβά 70Χ100

Φωτό 2:  Στιγμιότυπο από την γκαλερί στα εγκαίνια

Φωτό 3: Ο ζωγράφος Κώστας Γαρύφαλλος  με τον δήμαρχο της Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη

Σύντομο βιογραφικό

Ο καθηγητής Φυσικής, αυτοδίδακτος ζωγράφος και συγγραφέας Κώστας Γαρύφαλλος γεννήθηκε στο Συνετί Άνδρου το 1959 όπου μένει μόνιμα με την οικογένειά του.

Στα θέματά του κυριαρχούν το φως, τα φυσικά στοιχεία, η διαλεκτική σχέση μεταξύ τους  καθώς και η επίδραση του χρόνου στα αντικείμενα.

Έχει κάνει εκθέσεις στην Άνδρο, Σύρο και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και αλλού. Επίσης συμμετείχε στην τρίτη Διεθνή Biennale υδατογραφίας στο Νέο Δελχί.

Ασχολείται και με τη λογοτεχνία. Το καλοκαίρι του 2010 παρουσίασε ένα λεύκωμά του με φωτογραφίες, πίνακες, κείμενά του καθώς και κείμενα μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών. Το λεύκωμα εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ergo» κι έχει τίτλο Ηχώ Εικόνες Είδωλα… κάπου στην Άνδρο.

Το 2017, από τις εκδόσεις «Θερμαϊκός», εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Λιποτάχτες κι Εθελοντές. 

Η Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Γαρύφαλλου, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023. Θα παρουσιαστούν έργα μεσαίων, μικρών και μεγάλων διαστάσεων με λάδι σε καμβά και ακουαρέλες.

GALLERY ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Ηροδότου 5 Κολωνάκι

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:  ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.00 – 20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 12.00 – 15.00 / ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ