Στην ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας για τις υποκλοπές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζει να προχωρά σε παρεμβάσεις προκειμένου να υποχρεωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το «σύστημα» του Μαξίμου να σταματήσουν τις προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε την Αρχή Διασφάλιστης Απορρήτου Επικοινωνιών ζητώντας, καταθέτοντας και σχετική επιστολή, την περαιτέρω ενημέρωσή του ως πολιτικού αρχηγού για περιπτώσεις άρσης απορρήτου που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, δικαστικούς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δημοσιογράφους.

«Το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της δημοκρατίας λαμβάνει τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στην ΑΔΑΕ.

Ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνει στην επιστολή του την αρμοδιότητα της Αρχής όσον αφορά αφενός στον έλεγχο των νόμιμων διαδικασιών της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και αφετέρου στην ενημέρωση των θιγόμενων -ώστε να μπορούν να προσφύγουν δικαστικά-, αλλά και των πολιτικών αρχηγών, για τις εισαγγελικές διατάξεις άρσης του απορρήτου.

Ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει επίσης την δυσχέρεια της Αρχής να ενημερώσει λεπτομερώς τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εισαγγελικές διατάξεις άρσης απορρήτου λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων (περισσότερες από 15.000 διατάξεις).Καταλήγει ζητώντας την ενημέρωσή του ως πολιτικού αρχηγού για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών που έχουν κοινοποιηθεί στην ΑΔΑΕ από τον Ιούλιο του 2019 και μετά και αφορούν πολιτικούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαστικούς, αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων ή διαφορετικά στη χορήγηση του συνόλου των εγγράφων που αφορούν την συγκεκριμένη περίοδο.

7.12.2022