Στην ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας

Έφτασε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιήσει και την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπου ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά της 86ης ΔΕΘ και για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, τομεάρχες και βουλευτές του κόμματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε η  περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε περίπτερα της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε και το περίπτερο των Επιμελητηρίων, όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά και συζήτησαν για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενεργειακό κι ανάσχεση του ιδιωτικού χρέους.

Τον ρώτησαν τι μέτρα θα λάβει για τη στήριξη των επαγγελματιών και δη των μικρομεσαίων.

«Δεν θα σας πω τι προτείνω για τους μικρομεσαίους, για να έχετε αγωνία για το βράδυ», τους απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε τους απεργούς της εταιρείας Μαλαματίνα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου Γιάννη Φραγγίδη για τα αιτήματα των εργαζομένων κατά των απολύσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οφείλονται στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός η κυβέρνησή του θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο.

Η κόρη ενός από τους εργαζόμενους πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα μπλουζάκι που κυκλοφόρησαν οι απεργοί για να κάνουν γνωστό τον αγώνα τους.

17.9.2022