Στην Κνωσό η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Το ανάκτορο της Κνωσού επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συνεχίζοντας τις επαφές και τις αυτοψίες της στο Ηράκλειο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η κ. Μενδώνη, που συνοδευόταν από τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στελέχη της περιφέρειας, του δήμου, όπως και του υπουργείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, είδε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν σε έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια και δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη των Αθηνών, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθείται και στοχεύει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων, θα προωθηθεί και για την Κνωσό σχεδιασμός ο οποίος θα εφαρμοστεί μέσα στην επόμενη τετραετία και θα περιλαμβάνει τόσο τα έργα μέσα στον αρχαιολογικό, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

«Ο περιβάλλων χώρος της Κνωσού είναι αυτός που χρειάζεται ριζική αναμόρφωση» είπε η κ. Μενδώνη, ενώ σημείωσε ότι «σήμερα, έτσι όπως είναι διαμορφωμένος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην σημασία και στην ποιότητα του συγκεκριμένου μνημειακού συνόλου».

Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε επιπλέον ότι πρόκειται για αγαθή συγκυρία που τόσο το υπουργείο, όσο η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, κινούνται προς στην ίδια κατεύθυνση, με στόχο, όπως ανέφερε, να βελτιωθεί η εικόνα του αρχαιολογικού χώρου.

«Πρόκειται για μελέτες που πρέπει να γίνουν, είναι άμεσα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν στο επόμενο επτάμηνο-οκτάμηνο» συμπλήρωσε η κ. Μενδώνη και πρόσθεσε ότι «επιτέλους θα πρέπει να κλείσει αυτός ο συνολικός σχεδιασμός, για να ξέρει και ο επισκέπτης προς τα που κατευθύνεται, τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρονται, τι δυνατότητες έχει για να διευκολύνει την επίσκεψη του».

Καταλήγοντας, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι «στόχος μας είναι οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν την εμπειρία της επίσκεψης τους» και πως «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη».

7.3.2024